Vladimir a mai făcut un PUTINISM: Recunoaște SEPARATIȘTII din Donbas și trimite PACIFICATORII
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele Vladimir Putin a recunoscut autoproclamatele republici din Donețk și Luhansk și, pe scenariul Georgian, trimite pacificatorii.

Pas cu pas, planul președintelui Putin începe să prindă contur.

După ce și-a masat 75% din trupele convenționale în jurul Ucrainei, iar mutările i-au fost dejucate parțial zilele trecute de informațiile privind iminența atacului rusesc, Vladimir Putin s-a hotărât să acționeze direct: în seara de 21 februarie a semnat decretele prin care recunoaște ”Republicile” din Donbass.

Bonus, cele două republici separatiste primesc un ajutor nesperat: trupe rusești de menținere a păcii, trimise pe teritoriul acestora.

Astfel, pe 21 februarie, Putin a cerut Adunării Federale a Rusiei (Duma de stat+Consiliul Federației Ruse) să ratifice decretele de recunoaștere a celor două entități separatiste.

De asemenea, la punctul 4 al decretelor de recunoaștere a independenței, Putin ordonă trimiterea trupelor ruse în zonele ocupate din regiunile Donețk și Lugansk.

”Ministerul Apărării al Federației Ruse asigură, (...), menținerea a păcii de către forțele armate ale Federației Ruse pe teritoriul Republicii Populare Donețk” - se spune într-unul dintre decrete. Un decret similar a fost semnat și pentru Republica Luhansk.

Duma de Stat și Consiliul Federației se vor întruni pe 22 februarie pentru a ratifica decretele lui Putin, notează publicația Liga.net

Decizia a fost  precedată de o ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei, convocată de președintele rus, dar și de o solicitare a Dumei de Stat pentru recunoaștere.

Prim-ministrul rus și fostul președinte Dmitri Medvedev au mai spus că în cele două republici separatiste locuiesc 800.000 de „ruși” care trebuie „protejați”.

Săptămâna trecută, Duma de Stat a votat pentru a face apel la Putin să recunoască republicile autoproclamate drept „state independente”. 

Citește și: Oficial ucrainean: Am greșit că am ABANDONAT armele nucleare! Până acum, mesajul a venit doar de la CÂTEVA state NATO

Reacția de la Kiev nu a întârziat

Ministrul de externe Dmitri Kuleba a spus că gestul lui Putin echivalează cu retragerea Rusiei din acordurile de la Minsk.

Kremlinul a spus că Putin „a luat act” de apelul Dumei de Stat, dar a fost de acord că  o astfel de recunoaștere contrazice acordurile de la Minsk.

”Republicile independente” ale Rusiei

Rusia a recunoscut anterior „independența” Abhaziei, un teritoriu confiscat în urma războiului ruso-georgian. 

Rusia nu a recunoscut Transnistria ca „stat” independent și are propriul consulat acolo. Ministrul Apărării al Ucrainei a mai spus că  Rusia se pregătește să recunoască ORDLO  conform scenariului elaborat în Georgia. 

Pe 22 februarie  se vor întruni ambele camere ale Dumei de Stat a Rusiei . La fel a fost și în 2008, când Rusia a trimis oficial trupe în Georgia. 

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...

pixel