Vladimir Putin a sărbătorit Ziua Marinei din Rusia cu o paradă a navelor de război şi submarinelor nucleare
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Vladimir Putin a sărbătorit Ziua Marinei din Rusia cu o paradă navală cu nave de război şi submarine nucleare  în oraşul său natal Sankt Petersburg.

Preşedintele rus Vladimir Putin a sărbătorit duminică Ziua Marinei din Rusia cu o paradă de nave de război şi submarine nucleare în oraşul său natal Sankt Petersburg şi a anunţat că Marina rusă va primi 30 de nave noi în acest an, relatează Agerpres, citând Reuters.

Patruzeci şi cinci de nave, submarine şi alte ambarcaţiuni au luat parte la evenimentul anual al Zilei Marinei din Rusia, un spectacol tradiţional de putere militară care are loc în Golful Finlandei şi pe râul Neva din Sankt Petersburg. Aproximativ 3.000 de membri ai personalului Marinei au participat, de asemenea, la o paradă terestră, a transmis Kremlinul.

Vladimir Putin, însoţit Serghei Şoigu

Vladimir Putin, însoţit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi amiralul Nikolai Ievmenov, şeful Marinei, a inspectat unele dintre navele de pe o barcă de lansare de pe Neva înainte de a ţine un discurs.

"Astăzi, Rusia implementează cu încredere sarcinile la scară largă ale politicii noastre maritime naţionale şi dezvoltă în mod constant puterea Marinei noastre", a spus Putin.

"Numai în acest an, 30 de nave de diferite clase sunt adăugate flotei", a adăugat el.


Patru şefi de stat africani au participat la paradăEl nu a făcut niciun comentariu substanţial cu privire la ceea ce Rusia numeşte "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina.

Patru şefi de stat africani au participat la evenimentul de duminică, iar alte cinci ţări africane au trimis reprezentanţi, potrivit Kremlinului.

Ei au fost invitaţi după un summit Rusia-Africa de la Sankt Petersburg, care s-a încheiat vineri şi la care delegaţii au discutat despre aprovizionarea cu cereale şi potenţiale discuţii de pace privind Ucraina.

Articole similare

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS, în...


Top citite
Captura Youtube

Azi e ziua lui Rick Savage! Basistul trupei Def Leppard a împlinit astăzi 63 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

Anna Indiana este prima cântăreață generată de...