Zelenski, în Parlamentul României: Priviți aceste imagini! Vor rămâne în istoria lumii / Ciolacu, mesaj pentru românii din Ucraina
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Marcel Ciolacu a postat un  mesaj pe Facebook pentru românii care trăiesc în Ucraina.

Marcel Ciolacu transmite un mesaj către românii care trăiesc în Ucraina: „luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii”.

Șeful Camerei Deputaților a reluat câteva idei comunicate și în Parlamentul României, cu ocazia prezenței, prin teleconferință, a președintelui Ucrainei.

Marcel Ciolacu scrie că războiul este o tragedie din care nimeni nu câștigă: „toți pierd! Războiul aduce doar moarte, suferință și destine distruse”.

„Tocmai de aceea, gândul meu se îndreaptă și către etnicii români din Cernăuți, Odesa, de pe tot cuprinsul Ucrainei. Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii”, adaugă liderul social-democrat.

Potrivit lui Ciolacu, victoria Ucrainei este o victorie necesară atât pentru viitorul european al Ucrainei, cât și pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„Succesul Ucrainei înseamnă victoria libertății, democrației și valorilor europene în toată această regiune a Europei”, afirmă Marcel Ciolacu.

Zelenski: „Priviți aceste imagini! Vor rămâne în istoria lumii”

Volodimir Zelenski și-a cerut scuze pentru duritatea imaginilor, menționând că vrea să arate ce a văzut și el la Bucea.

„Priviți aceste imagini! Vor rămâne în istoria lumii”, a spus Volodimir Zelenski.

„Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale și a regiunii Mării Negre. Apărând libertatea Ucrainei înseamnă să protejezi securitatea Europei. Da, au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei până acum, dar războiul durează deja de 40 de zile, după 8 ani de război în Donbas. Rusia trebuie să caute pacea cu Ucraina și cu toată Europa, de aceea trebuie să fie privată de toate resursele. Trebuie să închideți porturile pentru navele rusești, să opriți tranzitul mărfurilor spre Rusia și din Rusia. Fiecare politician al lumii democratice trebuie să susțină Ucraina”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a vorbit și despre necesitatea unui statut special pentru minoritățile din cele două țări.

„Vreau să încep dialogul cu România privind protecția minorității române din Ucraina și a minorității ucrainene în România... viitorul nostru este împreună într-o mare familie europeană”, a declarat Zelenski în Parlamentul României.

„Vreau să încep dialogul cu România privind protecția minorității române din Ucraina și a minorității ucrainene în România... viitorul nostru este împreună într-o mare familie europeană”, a declarat Zelenski în Parlamentul României.

Președintele Ucrainei a vorbit și despre intențiile Rusiei susținând că rușii vor să cucerească orașul ucrainean Odesa și apoi Republica Moldova.

Trebuie împreună să oprim oamenii care își doresc genocid în Europa. De ce trebuie să facem acest lucru împreună și fiecare în parte trebuie să înțeleagă: Ucraina nu e ultima țintă a agresiunii rusești. Ocupanții ruși vor să treacă de orașul Mîkolaiv ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa e un pas până în Moldova. Propagandiștii de stat din Rusia spun de mult timp că Moldova este o țintă pentru expansiunea rusă! De aceea este fundamental să apărăm și independența și statalitatea Moldovei. Iar asta înseamnă și securitatea în întreaga regiune a Dunării”, a mai spus Zelenski.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Instagram

Corsetul extrem al lui Kim Kardashian de la Met Gala este pe cât de periculos, pe atât de spectaculos

Sursa: captură Youtube Tenacious D

Piesa zilei: Tribute | Tenacious D

Inteligența artificială

Marea Britanie, amenințată de preluarea de către inteligența artificială, în ciuda calificărilor sale "bine echipate", afirmă experții

Sursa: captură video Youtube Jamila

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Regretata Amy Winehouse

Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Foto Pexels

Ferrero deschide prima fabrică de ciocolată din America de Nord


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Tribute | Tenacious D

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai hotărât încă, Radio...

Amy Winehouse primește postum un premiu BRIT Billion Award

Amy Winehouse a fost distinsă postum cu premiul BRIT...

pixel