4 cele mai populare uleiuri esențiale
Autor: radiodcnews Team
Data actualizării:
Data publicării:
Uleiurile esențiale sunt folosite din jurul anului 18.000 Î.Hr. Sunt incluse în soluții pentru aproape orice: aromaterapie, curățarea gospodăriei, împrospătarea aerului, masaj, cosmetică etc. Iată care sunt cele mai folosite 4 uleiuri esențiale și la ce sunt ele bune: 

La ora actuală există peste 90 de tipuri diferite de uleiuri esențiale, dar unele dintre ele sunt mai des folosite decât altele, în principal datorită beneficilor pentru sănătate care le sunt atribuite. E vorba în principal de uleiuri care relaxează, calmează sau îmbunătățesc starea de spirit. Iată care sunt cele mai căutate uleiuri esențiale: 

1) Uleiul esențial de Lavandă

Uleiul esențial de lavandă este, d =e departe, cel mai căutat și mai folosit dintre toate, fiind găsit în multe parfumuri și săpunuri. Se știe și s-a dovedit științific că el poate ajuta la atenuarea sentimentelor de anxietate și că are proprietăți calmante. 

Într-un studiu, spre exemplu, pacienților dintr-o unitate de terapie intensivă li s-au repartizat aleatoriu terapii holistice, inclusiv aromaterapie folosind ulei esențial de lavandă. Pacienții care au făcut aromaterapie cu lavandă au raportat o îmbunătățire semnificativ mai mare a stării de spirit și a nivelurilor de anxietate în comparație cu cei care au făcut alte terapii holistice.

Pentru masaj este suficient să picurați 3-4 picături într-un uleiu purtător cum ar fi cele de jojoba sau migdale. Nu în ultimul rând, mai multe studii au arătat că inhalarea uleiului de lavandă înainte de culcare poate îmbunătăți calitatea somnului în diferite grupuri, inclusiv tineri și femei postpartum.

2) Uleiul esențial de mentă

Uleiul esențial de mentă este o gură de aer proaspăt. Este, de asemenea, al doilea cel mai căutat ulei esențial și asta pentru efectul său răcoritor și revigorant. Spre exemplu, câteva studii au arătat că atunci când este inhalat (aromaterapie) poate ajuta la ameliorarea oboselii mentale. Câteva picături pe o batistă de bumbac sau de muselină sunt suficiente pentru a-ți oferi puțină prospețime în acele momente în care simți că ai mintea prea obosită.

El poate, de asemenea, să ajute musculatura obosită, așa că multe creme sau uleiu de masaj recomandate spre exemplu celor care merg la sală conțin mentol, un extract din mentă, care dă senzația de răcorire. Pote fi folosit și la baie, dacă picuri 4-6 picături în cada cu apă caldă și apoi te relaxezi până când tensiunea din mușchi dispare. 

Menta găsim în multe lucruri: guma de mestecat, apa și pasta de dinți, odorizante de cameră, băuturi răcoritoare, ea fiind folosită inclusiv pe post de condiment pentru creme de brânză, spre exemplu, sau alte mâncăruri. 

În guma de mestecat, apa și pasta de dinți, menta nu are doar efect răcoritor, ci are și proprietăți antibacteriene, așa că te scapă de bacteriile care îți fac respirația urât mirositoare. 

Citește și: Horoscop COMPATIBILITATE. Zodiile care nu au ce căuta împreună. Își fac viața un calvar

3) Uleiul esențial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie are un parfum acidulat și fructat inconfundabil. El ajută, spre exemplu, la combaterea acneei, pentru că fiind antibacterian distruge acele bacterii care produc coșuri pe suprafața pielii.

Dacă vi se pare prea puternic parfumul uleiului de lămâie, amestecați câteva picături cu ulei esențial de rozmarin pentru a dilua parfumul ascuțit de citrice, și cu un ulei purtător (jojoba, cocos sau migdale).

Atenție, însă, uleiurile de citrice pot provoca sensibilitate la soare, așa că trebuie diluate cu un ulei purtător înainte de a fi aplicate pe piele și va fi nevoie să folosiți de o cremă cu un SPF mare după aceea pentru a evita deteriorarea pielii.

Un studiu din 2014 a constatat că uleiul de lămâie poate fi eficient în reducerea stăării de greață și a vărsăturilor în timpul sarcinii. Difuzarea uleiului de lămâie în casă folosind un umidificator, adăugarea acestuia la crema de mâini, în spray-ul de cameră sau pur și simplu inhalarea direct din sticlă ar putea ajuta la prevenirea valurilor de greață.

4) Uleiul esențial de tămâie

Prețuită de civilizațiile antice, folosită în biserici și ritualuri ortodoxe, tămâia este și astăzi populară printre oamenii care caută o aromă pământească și intensă. Uleiul esențial de tămâie este un alt ulei renumit pentru proprietățile sale calmante și reconfortante. Tămâia are chiar un efect benefic asupra sistemului respirator, când este folosită în inhalări cu abur, băi și pentru masaj.

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...


Top citite
Sursa: Freepik

Programul special de Paște al mall-urilor și magazinelor din București

Sursa: Freepik

Dincolo de Club 27: Cum mor cântăreții, în funcție de genul muzical

Captura Facebook

Britney Spears susține că paramedicii au venit „ilegal” după incidentul de la Chateau Marmont

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Sursa: Freepik

Eurovision 2024: Finala grandioasă de la Malmö. Totul despre concurs

Sursa: Freepik

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Ce NU trebuie să faci în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, există unele lucruri pe care...

Tradiții și obiceiuri în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, ortodocșii practică o serie de...

pixel