Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Omul este, prin natura sa, o ființă sociabilă. În același timp, cu ajutorul tehnologiei, omul a atins un prag de confort, care însă poate să fie periculos. În plus, anii de pandemie a izolat social, dar și fizic, pe mulți dintre noi, chiar dacă prin intermediul dispozitivelor electronice am putut comunica mai mult ca oricând.
”Suntem ființe care tânjim după conform, iar acest lucru ne conduce la unele obiceiuri proaste. Mai mult, suntem ființe ale obișnuinței, iar obiceiurile proaste au încă o anumită putere asupra noastră.
Dacă ne întoarcem la ele, trebuie luat în calcul că va fi nevoie de multe încercări pentru a scăpa de acestea”, susține psihologul Scott Bea, citat de EatThis.
Fumatul
Studiile arată că fumatul poate reduce cu peste zece ani durata de viață. ”Fumatul este prima cauză de deces care poate fi prevenită în SUA.
Trebuie să facem mai mult pentru a educa poporul american cu privire la aceste descoperiri. Femeile pierd acum aproximativ 11 ani din speranța de viață dacă fumează, în timp ce bărbații pierd aproximativ 12 ani”, spune Timothy McAfee, citat de sursa menționată.
Statul jos toată ziua
Sedentarismul este unul dintre factorii care ne pot scurta viața. Lucrul la birou, dacă nu este alternat cu mici pauze, pot lăsa urme asupra posturii corporale, și nu numai, dar și asupra vederii, în ciuda faptului că în general putem fi foarte în formă și activi din punct de vedere fizic.
Astfel că sfatul specialiștilor este acela de a nu zăbovi prea mult într-un scaun sau chiar pe canapea, luând în considerare că în ultimii doi ani de zile mulți lucrează în biroul de acasă, ce poate fi unul improvizat.
Somnul insuficient
Se cunoaște deja faptul că somnul insuficient este dușmanul siluetei, venind la pachet cu o stare de nervozitatea uneori greu de controlat, mai mult, acesta a fost asociat cu diabetul și bolile de inimă. De altfel, nu medicamentele pentru insomnie sunt soluția pentru a depăși această zonă ci o viață echilibrată.
Stresul
Stresul cronic poate scurta durata de viață la nivel celular, avertizează medicii. ”Stresul este acum pe hartă ca fiind unul dintre cei mai consecvenți predictori ai reducerii lungimii telomerilor.
Tipul de stres determină cât de mare este efectul său, fiind observată această relație între stres și îmbătrânirea celulară de-a lungul vieții.
Atunci când ne expunem corpul la ani de zile de stări de excitare cronică a stresului, observăm efecte care anulează îmbătrânirea normală, făcând ca telomerii noștri să arate ca și cum ar fi ai unei persoane semnificativ mai în vârstă”, spune Ellisa Epel, doctor în științe.
Singurătatea
S-a estimat că singurătatea reduce durata vieții cu 15 ani. ”Singurătatea și lipsa conexiunilor sociale au fost asociate cu o reducere a duratei vieții similară cu cea cauzată de fumatul a 15 țigări pe zi sau a celei determinate de obezitate.
La locul de muncă, singurătatea scade performanța, limitează activitatea și afectează alte aspecte ale funcție executive, cum ar fi raționamentul sau chiar luarea deciziilor”, afirmă Vivek Murthy, fost chirurg american.
Mai mult, singurătatea a fost asociată cu o creștere a riscului bolilor cardiovasculare, demenței, depresiei sau anxietății.
Vezi și: Ceaiul care înlătură insomnia. Fructul este un "pachet" de vitamine, minerale și energie
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...