5 obiceiuri care te împiedică să ai un abdomen plat. Iată ce greșeli faci
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Specialiștii au identificat principalele motive pentru care nu obții rezultate în sala de fitness, în zona abdominală. 

Toată lumea își dorește să aibă un abdomen extrem de definit, însă acest proces poate fi, de cele mai multe ori, unul destul de frustrant. Trebuie să știi că poți face extrem de mul efort în sala de fitness, însă dacă obiceiurile tale zilnice nu sunt aliniate cu obiectivele sportive, atunci probabil că te chinui în zadar.

Anumite obiceiuri din viața de zi cu zi îți pot împiedica progresul și te pot împiedica să obții abdomenul mult visat, pe care ți-l dorești dintotdeauna. Așadar, este important să le identifici la timp și să adopți un stil de viață cât mai sănătos, dacă îți dorești să obții acel abdomen tonifiat, potrivit EatThis.

Iată unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care le poți face, când nu obții un abdoment plat:

1. Ignori zona abdominală

Mulți oameni se concentrează doar pe pierderea în greutate sau pe creșterea masei musculare în alte zone, fără a ține cont de și de abdomen. Acest lucru este greșit, deoarece abdomenul este crucial în asigurarea stabilității și susținerea întregului corp, potrivit specialiștilor.

"Ar trebui să fii mereu conștient de modul în care nucleul tău îți susține postura și mișcarea. Dacă nu îți angajezi în mod activ abdomenul în timpul mișcărilor precum ghemuitul sau alte exerciții solicitante, pierzi oportunitățile de a-ți întări nucleul.", spun specialiștii. 

2. Nu ești atent la alimentație

"Nutriția este, fără îndoială, cea mai mare piesă din puzzle în ceea ce privește zona abdominală. Dacă exagerezi cu alimentele nesănătoase sau cu băuturile hipercalorice, probabil acesta este un motiv comun pentru care persoanele care își propun să își sculpteze abdomenul cizelat, nu își ating acest obiectiv", explică specialiștii.

Indiferent cât de mult te antrenezi, consumul excesiv de calorii și alegerile alimentare proaste vor avea un impact negativ asupra progresului tău. Excesul de dulciuri, alimentele procesate și grăsimile nesănătoase nu vor face decât să contribuie la acumularea de grăsime pe burtă. În schimb, concentrează-te pe adoptarea  unei diete echilibrate, bogată în proteine slabe, cereale integrale, fructe și legume.

3. Efectuezi aceleași tipuri de exerciții pentru abdomen

Repetarea zilnică a acelorași exerciții pentru abdomen îți poate limita progresul. Acest lucru se datorează faptului că mușchii tăi se adaptează la mișcările repetitive, ceea ce duce la o eficiență diminuată în timp. Pentru a-ți provoca abdomenul și a continua să faci progres, încorporează exerciții care vizează diferite zone ale corpului.

"La fel ca și restul mușchilor tăi, abdomenul se va adapta în timp la mișcările la care îl supui. Acest lucru înseamnă că, pentru a vă menține abdomenul provocat, trebuie să vă schimbați antrenamentele în mod regulat - ideal cel puțin o dată la o lună sau două", spune specialiștii.

4. Suprasoliciți abdomenul

"În timp ce antrenamentul orientat către abdomen vă poate ajuta să progresați în atingerea obiectivelor dumneavoastră, este important să vă amintiți că mușchii au nevoie de odihnă pentru a progresa!, mai spun specialiștii.

Abdomenul, ca orice altă grupă musculară, are nevoie de odihnă și recuperare adecvate, pentru a deveni mai puternic. Evită antrenamentele prea intense, care pot duce la oboseală musculară, întindere sau rănire. De asemenea, nu antrena zilnic această grupă musculară.

5. Ești sedentar

Cercetările arată că statul îndelungat jos și inactivitatea contribuie la creșterea în greutate, la pierderea de mușchi și la un metabolism lent. 

„Încearcă să încorporezi mișcarea în afara antrenamentelor, cum ar fi să faci o plimbare la prânz sau să te ridici în picioare pentru a te întinde și a te plimba la fiecare oră sau cam așa ceva, dacă stai la birou toată ziua.", continuă specialiștii. 

Articole similare

Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci nuci în fiecare zi

Nucile au o multitudine de efecte benefice asupra...

Ceaiuri bune pentru ameliorarea simptomelor de burnout

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru situațiile...

De ce se recomandă să citești seara, înainte de culcare

Iată de ce e bine să răsfoiești o carte înainte să...


Top citite
Rapperul Travis Scott

Travis Scott vine în România! Cât a costat să cânte în Costinești

Captura Youtube

Dorian Popa a explicat de unde provine vorba "Hâtz Johnule". Totul a plecat din 1994

Captura Youtube

Vrei să te stabilești în Norvegia? Daniel Solheim a oferit informații pas cu pas

Captura Youtube

Cum se lucrează pe străzile din București în prag de alegeri

Captura Youtube

Ce este harm reduction. Dr. Alin Popescu: Este un concept foarte generos

Captura Instagram

Delia a început să danseze de fericire pe TikTok: Vine băiatu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Monica Anghel și Killa Fonic pregătesc o piesă împreună

Monica Anghel a postat o poza pe Instagram împreună cu...

pixel