Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Suntem în plin sezon de infecții respiratorii, mai mult, avem parte și de un cocktail de virusuri, tridermia cum l-au numit specialiștii, iar imunitatea noastră pare că nu este pregătită pentru coronavirus, virus gripal și alte virusuri respiratorii.
Mai ales că în ultimii ani toată atenția ne-a fost asupra COVID-19, cu toate formele sale, iar măsurile de protecție au determinat ”o regrupare a virusurilor care şi-au creat un sistem de apărare mai inteligent şi acum sunt ceva mai virulente”, după cum a afirmat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș din București, la un post de televiziune.
În acest sens, nutriționiștii s-au alăturat specialiștilor în boli infecțioase. ”Dacă doriți să vă mențineți sistemul imunitar puternic împotriva răcelilor, germenilor și a altor boli, adoptați o dietă cu alimente integrale, cum ar fi produse colorate, proteine slabe, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și cereale integrale”, afirmă nutriționistul Amy Goodson, arată Eatthis.
Alimentele pline de antioxidanți. Cea mai bună metodă de a crește imunitatea este să consumați alimente bogate în antioxidanți, știut fiind faptul că flavonoidele, antocianinele și carotenoidele ajută la combaterea radicalilor liberi.
”Acești nutrienți se găsesc în produsele colorate. Flavonoidele sunt în fructele de pădure, kale, varză, ciocolata nea, ceai și soia. Antocianinele sunt produse de pigmentul care dă culorile roșu, purpuriu și albastru, deci sunt în fructele de pădure, struguri., rodie și chiar în vinul roșu, iar carotenoidele se găsesc în morcovi, dovleac, mango sau caise”, spune Goodson.
Alimentele bogate în vitamina C. Această vitamină un antioxidant special care ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Vitamina C se găsește în citrice, ardei gras, căpșune, vegetale cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau fasolea verde.
Doză zilnică de zinc. Și acest mineral este un bun întăritor al sistemului imunitare. Alimentele bogate în zinc pot fi integrate destul de ușor în meniul zilnic, deoarece se găsește în carnea de vită, de unde asigură aproape jumătate din necesar, dar și legume, nuci, semințe, produse lactate și în ciocolata neagră.
Consumă smoothie. ”Un smoothie plin de antioxidanți și ingrediente care stimulează imunitatea este o modalitate excelentă de a vă pregăti corpul împotriva tridemiei iminente, și sunt o modalitate excelentă de a obține acești nutrienți pentru copiii dvs. pentru a vă proteja împotriva RSV, de asemenea”, susține nutriționistul Trista Best.
Gustări din nuci și semințe. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți care vin în sprijinul imunității, precum vitamina B6, fosfor, seleniu sau magneziu.
Alimentele fermentate pot furniza probiotice, care sunt bacterii benefice susținătoare ale imunității. ”Probioticele pot ajuta imunitatea prin secreția de substanțe care declanșează o reacție mai puternică a sistemului imunitar, împiedicând astfel agenții patogeni să poată prinde rădăcini și să provoace boli”, spune Best.
Cele mai bogate alimente în probiotice sunt iaurtul cu culturi vii, brânzeturile (gouda, mozzarella și cheddar), chefirul, varza murată, murăturile, oțetul de mere, miso și kimchi.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...