Articole vestimentare în care nu ar trebui să dormi niciodată. Ce spun experții
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
Fie că vă cumpărați seturi de pijamale asortate sau vă culcați în tricouri vechi și supradimensionate, fără să știți, lenjeria de noapte ar putea să vă afecteze somnul.

"În general, cel mai bine este să dormiți noaptea în pijamale largi, răcoroase și respirabile", spune Tony Klespis, un antrenor certificat în știința somnului la MattressClarity. Dar, bineînțeles, nu este atât de simplu. Continuă să citești pentru a afla de la profesioniștii din domeniul sănătății și experții în somn care sunt articolele vestimentare cu care nu ar trebui să dormi niciodată. Sertarul tău de pijamale ar putea fi în curs de reîmprospătare.

Articole vestimentare în care nu ar trebui să dormi niciodată

Lenjerie intimă

Dacă lenjeria intimă este strâmtă, aceasta poate cauza probleme în timpul nopții. "Aceasta poate duce la creșterea bacteriilor și la infecții la femei și poate scădea producția de spermă la bărbați", avertizează Klepsis.

După cum explică Healthline, "Candida, bacteria responsabilă pentru infecții, prosperă în medii calde și umede". În cazul bărbaților, "organele genitale calde și umede sunt un teren propice pentru ciuperci precum tinea cruris, sau mâncărimea inghinală." Dacă purtați lenjerie intimă, ceva 100 la sută bumbac este cel mai bun pariu.

De asemenea, renunțați la sutien. "Prin frecarea repetată de piele și generarea de fricțiune, iritații și leziuni ale pielii, sutienele prea strâmte pot duce la hiperpigmentare", o afecțiune în care pielea se înnegrește, avertizează Jen Wan, co-fondator al companiei de îngrijire a pielii Soteri Skin.

Pijamale strâmte sau groase

"Hainele strâmte pot restricționa circulația în corp și pot perturba fluxul de aer pe parcursul nopții, ceea ce duce la disconfort și la o calitate slabă a somnului", spune James Oliver, cercetător principal, expert în somn și fondator la Hey Mattress. În plus, hainele strâmte te împiedică să te poți mișca liber în timpul somnului.

Jill Zwarensteyn, un antrenor certificat în știința somnului și editor la Sleep Advisor, adaugă că pijamalele strâmte pot, de asemenea, să vă crească temperatura corpului pe parcursul nopții, ceea ce vă poate perturba somnul. Din acest motiv, ar trebui, de asemenea, să evitați țesăturile foarte grele, cum ar fi lâna.

După cum explică WebMed, "Pe măsură ce corpul dumneavoastră se răcește, glanda pineală, situată în creier, eliberează cantități în creștere de hormon melatonină", care ajută la gestionarea somnului. A fi prea cald poate face ca acest proces să se întrerupă.

Țesături sintetice

Țesăturile sintetice, cum ar fi poliesterul și nailon, pot, de asemenea, să interfereze cu reglarea temperaturii pe timp de noapte. "Aceste țesături pot provoca disconfort în timpul somnului, deoarece nu permit pielii să respire, reținând căldura corpului și ducând la supraîncălzire în timpul nopții", explică Oliver.
Chris McDermott, asistent medical autorizat de practică avansată (APRN) la Intercoastal Consulting & Life Care Planning, spune că, întrucât țesăturile sintetice nu sunt respirabile, "pot reține căldura și umiditatea, ceea ce poate duce la iritații ale pielii și la infecții fungice".

Jeff Kahn, cofondator și director executiv la Rise Science, adaugă că un lucru obișnuit la care trebuie să fii atent este îmbrăcămintea de dormit (sau chiar lenjeria de pat) etichetată ca microfibră, deoarece este de fapt poliester "și ar trebui evitată dacă este posibil".

În schimb, optați pentru pijamale realizate din țesături naturale, cum ar fi bumbacul, inul sau bambusul. Amelia Jerden, specialist în revizuirea produselor de somn și antrenor certificat în știința somnului la Sleepopolis, spune că recomandă cu mare plăcere pijamalele răcoritoare de la Cozy Earth. "Țesătura este din bambus, care este excelentă pentru reglarea temperaturii și pentru eliminarea umezelii... Dorm în această pijama destul de regulat și pot atesta că este ultra-confortabilă, de înaltă calitate și foarte răcoroasă."

Culori închise

Dacă aveți pielea sensibilă, ar fi bine să evitați pijamalele de culoare închisă, chiar dacă sunt respirabile. Împreună cu țesăturile sintetice și substanțele chimice folosite pentru a face îmbrăcămintea rezistentă la riduri, vopselurile "sunt mai susceptibile de a provoca dermatită de contact - orice erupție cutanată roșie, cu mâncărimi, care este de obicei mai rău acolo unde țesăturile se lipesc, cum ar fi axilele, inghinalul, spatele genunchilor și pliurile brațelor", explică Patricia Pinto-Garcia, MD, MPH, editor medical la GoodRx. "Îmbrăcămintea de culoare mai deschisă este de obicei făcută cu mai puțin colorant, astfel încât este mai puțin probabil să provoace dermatită de contact.", potrivit bestlife.ro

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile...

Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci nuci în fiecare zi

Nucile au o multitudine de efecte benefice asupra...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Captura Youtube

Preotul robot cu inteligență artificială „Părintele Justin” este excomunicat din biserică după doar o zi

Printul Harry

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate / Facebook

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...

pixel