9 aprilie, semnificaţii inedite. E şi Ziua Unicornului
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Ziua de 9 aprilie are multiple semnificaţii.

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua Internaţională ASMR

În data de 9 aprilie este sărbătorită Ziua Internaţională ASMR (#ASMRDay). ASMR este acronimul de la "autonomous sensory meridian respons" - răspunsul meridianului senzorial autonom şi este o experienţă subiectivă a unei stări de euforie, declanşată de obicei de expunerea la anumite sunete sau imagini, fiind caracterizată de o combinaţie între sentimente pozitive şi o senzaţie distinctă de furnicături pe piele, ce începe de obicei la nivelul scalpului şi se deplasează în jos pe partea din spate a gâtului şi a segmentelor superioare ale coloanei vertebrale.

Practicarea ASMR îi poate ajuta pe cei care suferă de sindrom post-traumatic, anxietate, depresie şi insomnie şi în general pe toţi cei care au nevoie de relaxare. Această practică a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani datorită modului unic în care abordează relaxarea şi a reacţiilor aproape inexplicabile pe care le provoacă în oameni.

Ziua Internaţională ASMR este dedicată ajutării oamenilor să înţeleagă despre ce este vorba în practica ASMR şi care sunt efectele ei asupra organismului.

Această zi îşi are originea în 2012, în urma unei conversaţii începute de creatorul de conţinut video KellyMSAutumnRed, care a dorit să aleagă o zi pentru a sărbători practica ASMR. Ea, alături de alţi creatori de conţinut video au pus bazele Zilei Internaţionale ASMR în scopul de a explica modul în care practica ASMR îi poate ajuta pe oameni, transmite Agerpres.

Primele discuţii despre această practică au apărut în spaţiul public pe forumul SteadyHealth încă din 2007, iar prima persoană care a început popularizarea sa a fost WhisperingLife, un creator YouTube. Începând de acolo, industria medicală a început să publice studii despre ASMR şi a devenit o activitate pe care mulţi o practică în vederea relaxării şi calmării.

Ziua Naţională americană a Unicornului

Una dintre cele mai iubite creaturi mitologice, unicornul, are o zi dedicată în Statele Unite ale Americii în data de 9 aprilie (#UnicornDay). Un simbol extraordinar de puternic al purităţii şi a tot ce este magic, unicornul este iubit şi admirat deopotrivă de copii şi adulţi, indiferent de vârstă.

Unicornii sunt menţionaţi în diferite surse literare încă din Antichitate. Vechii eleni credeau că unicornii trăiesc în îndepărtata şi exotica Indie, un tărâm misterios pentru europenii din acea vreme. În acea perioadă se credea despre unicorn că este un animal puternic şi necruţător pe care este mai bine să-l ocoleşti cu prudenţă.

În Evul Mediu unicornul a început să fie considerat un simbol al puterii dar şi al celei mai pure forme de iubire, fiind reprezentat drept animalul de companie al fecioarelor.

Ziua naţională americană Winston Churchill

La 9 aprilie 1963, Winston Churchill a devenit primul om din istorie care a primit Cetăţenia Onorifică a SUA , după ce a primit în prealabil cetăţenia a 8 state americane - Hawaii, Maryland, Nebraska, New Hampshire, North Carolina, Tennessee, Texas şi West Virginia.

Cel de-al 35-lea preşedinte al SUA, John F. Kennedy, a înfiinţat această zi dedicată lui Winston Churchill (#WinstonChurchillDay), figură emblematică a istoriei din prima jumătate a secolului trecut, dar Winston Churchill nu a putut participa la ceremonie, fiul şi nepotul său ţinându-i locul. Organizatorii americani au sperat ca măcar fostul premier britanic să poată interveni telefonic, dar nici acest lucru nu a fost posibil din cauza unor defecţiuni la un releu radio din Cornwall. În consecinţă, Winston a urmărit de acasă celebrările, la televizor, alături de soţia sa.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...


Top citite
Sursa: captură Youtube HappyFishTV

Poate redeveni România relevantă la Eurovision? Mihai Trăistariu: "Delia, Andra sau Loredana ar face furori"

Sursa: captură Instagram, @delia

Vezi ce mănâncă Delia la cafea! Desertul pare delicios /foto în articol

Sursa: Freepik

Horoscop 15 mai 2024. Ce zodie ar trebui să comunice mai mult și ce zodie va fi introvertită /video

Sursa: captură Youtube Lenny Kravitz

Lenny Kravitz, care va împlini în curând 60 de ani, lansează cel de-al 12-lea album. Invitatul special de la UNTOLD

Sursa: captură Youtube Peacock Kids

Shrek, musicalul, vine la București! O poveste magică pentru întreaga familie

Sursa: captură Youtube Mike Oldfield

O legendă a muzicii își sărbătorește ziua de naștere! La mulți ani, Mike Oldfield!


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel