Amâni întâlniri şi lucruri de făcut? S-ar putea să ai probleme grave de sănătate
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
S-a demonstrat că cel puțin jumătate dintre studenții universitari amână la un nivel care este potențial dăunător pentru educația lor. Dar acesta poate să nu fie singurul rezultat negativ al amânării lucrurilor pentru o dată ulterioară. Procrastinarea poate afecta sănătatea.

Studiile au descoperit o legătură de impact între procrastinare și sănătatea precară. Este asociat cu niveluri mai ridicate de stres, stiluri de viață nesănătoase și întârzieri în a consulta un medic pentru problemele de sănătate.

Cu toate acestea, aceste studii nu ne pot spune direcția relației. Procrastinarea cauzează sănătatea fizică și mentală precară, deoarece oamenii amână, de pildă, să înceapă un nou regim de exerciții sau să consulte un medic pentru o problemă de sănătate.

Procrastinarea afectează sănătatea

Pentru a încerca să rezolve această enigmă, oamenii de știință au realizat un studiu longitudinal – adică un studiu care a urmărit oamenii pentru o perioadă de timp, făcând măsurători în diferite puncte ale studiului. Astfel, s-au recrutat 3.525 de studenți de la opt universități din Stockholm și li s-a cerut să completeze chestionare la fiecare trei luni, timp de un an.

Studiul publicat în JAMA Network Open și-a propus să investigheze dacă studenții care amână au un risc mai mare de sănătate mintală și fizică precară. Din cei 3.525 de studenți recrutați, 2.587 au răspuns la chestionarul de urmărire nouă luni mai târziu, unde au fost măsurate mai multe rezultate de sănătate.

Studenții cu o tendință mai mare de a amâna la începutul studiului au fost comparați cu studenții cu o tendință mai scăzută. Rezultatele au arătat că niveluri mai mari de amânare au fost asociate cu simptome ceva mai mari de depresie, anxietate și stres, nouă luni mai târziu. De asemenea, studenții cu niveluri mai mari de amânare au fost, de asemenea, mai predispuși să raporteze dureri în umeri sau brațe (sau ambele), calitate mai proastă a somnului, mai multă singurătate și mai multe dificultăți financiare.

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Captura Youtube

Românii, pregătiți pentru alegeri? Ce spun despre viitorul președinte și cei 14 candidați (VIDEO)

Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos

Papa Francisc spune că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un ''grav dezechilibru''

Captura Youtube

Bruno Mars şi Rosé interpretează pentru prima dată hitul lor viral ''APT.''

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani

Trump revoluționează lumea cripto. Bitcoin explodează spre 100.000 de dolari

Trump revoluționează lumea cripto. Bitcoin explodează spre 100.000 de dolari



Cele mai noi articole
pixel