Ambasada SUA la Bucureşti îl sărbătorește pe Forrest Gumb: O piesă de referinţă a cinematografiei americane
Autor: Alexandru Negrici
Data actualizării:
Data publicării:
Ambasada SUA la București a transmis recent un mesaj cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea filmului iconic „Forrest Gump”, selectat pentru a face parte din Registrul Național de Film din Statele Unite. Totodată, instituția a marcat și 35 de ani de la premiera serialului „Seinfeld”, supranumit „serialul despre nimic”.

„Acum 30 de ani, pe 6 iulie 1994, lumea a făcut cunoștință cu Forrest Gump, o peliculă care avea să devină în curând o piesă de referință a cinematografiei americane. Cu Tom Hanks în rolul principal, acest film îndrăgit îi poartă pe spectatori într-o călătorie de neuitat prin decenii de istorie americană, toate văzute prin ochii simpaticului și modestului Forrest Gump”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București.

Ambasada a subliniat că, în semn de recunoaștere a impactului său asupra culturii americane, Biblioteca Congresului a selectat filmul „Forrest Gump” pentru a fi păstrat în Registrul Național de Film din Statele Unite, considerându-l „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.

De asemenea, Ambasada SUA a postat un mesaj pentru a celebra cei 35 de ani de la lansarea serialului „Seinfeld”. „«Serialul despre nimic», Seinfeld, a avut premiera în SUA în urmă cu 35 de ani. Seinfeld este considerat unul dintre cele mai mari și mai influente seriale din toate timpurile. Voi l-ați văzut?”, au transmis oficialii Ambasadei SUA la București.

Articole similare

Ce muzică ar trebui să aculte femeile gravide

Iată cele mai bune recomandări de genuri muzicale...


Top citite
Captura Instagram

Ce salariu are Alexia Eram, fiica Andreei Esca. Suma o să te lase cu gura căscată

Jennifer Aniston, Facebook

Jennifer Aniston a dezvăluit cum o umileau părinții ei la fiecare petrecere. Obiceiul grecesc care a traumatizat-o

De ce s-au certat în 2006 P.Diddy și 50Cent

Captura TikTok

Eminem, pe cale să devină bunic! Vestea a fost dezvăluită într-un videoclip surpriză

Captura Facebook

Mamele lui Beyoncé și Selena Gomez le-au împiedicat să devină dive

Sursa: captură Youtube Taylor Swift

Taylor Swift a făcut o donaţie "neaşteptată" unei bănci britanice de alimente



Cele mai noi articole
pixel