„Baby Reindeer” bate record după record și intră în top 10 cele mai populare seriale din istoria Netflix
Autor: Alexandru Negrici
Data actualizării:
Data publicării:
Noul serial original al Netflix, „Baby Reindeer” sau „Micuțul meu ren”, a devenit rapid un fenomen pe platforma de streaming, reușind să se claseze printre cele mai vizionate serii din istoria companiei americane.

Succesul „Micuțului meu ren” a fost atât de spectaculos încât a atras atenția nu doar a site-urilor specializate pe cinema și streaming, ci și a unor agenții de presă renumite precum Forbes. La două luni de la lansarea sa, Forbes a anunțat că seria limitată creată de scriitorul, comediantul și actorul scoțian Richard Gadd a intrat în top 10 cele mai vizionate seriale în limba engleză din istoria Netflix.

Conform datelor publicate de Netflix, „Micuțul meu ren” a fost vizionat de 84,5 milioane de ori de abonați, ceea ce i-a asigurat a zecea poziție în clasament, imediat după cel de-al doilea sezon al „Bridgerton”, care a acumulat 93,8 milioane de vizionări.

Netflix ia în calcul atât numărul total de vizionări, cât și orele de vizionare înregistrate în primele 91 de zile de la lansarea unui serial, considerând acest indicator cel mai relevant pentru măsurarea popularității.

Revista Variety notează că „Baby Reindeer” are șanse să urce și mai mult în topul celor mai vizionate seriale produse de Netflix, având în vedere că perioada de contabilizare a vizionărilor continuă până pe 11 iulie.

Despre ce este „Micuțul meu ren”?

„Baby Reindeer” este inspirat din experiența reală a lui Gadd, legată de un caz de hărțuire care i-a afectat profund viața. În serial, Gadd joacă propriul rol, sub numele de Donny Dunn, care este urmărit și hărțuit de o femeie mai în vârstă, Martha Scott, interpretată de actrița britanică Jessica Gunning. Povestea începe după ce Dunn îi oferă femeii o ceașcă de ceai la barul unde lucrează.

Într-un interviu recent, Gadd a declarat că nu o învinuiește pe femeia care l-a hărțuit și că o consideră o victimă a lipsei de suport din partea sistemului public britanic pentru persoanele cu probleme. „Nu am văzut-o niciodată drept o persoană rea. Am văzut pe cineva care a fost pierdut de sistem, serios”, a explicat actorul. „Ea este doar o persoană care suferă mult.”

Însă, femeia care susține că a inspirat personajul a dezvăluit identitatea reală la câteva zile după acest interviu, acuzând că fanii serialului au hărțuit-o și amenințat-o cu moartea. Ea afirmă că nu l-a hărțuit niciodată pe Gadd și că serialul este o ficțiune. Săptămâna trecută, ea a anunțat că va da în judecată Netflix, cerând despăgubiri de cel puțin 170 de milioane de dolari, ceea ce adaugă o notă de controverse serialului.

Cele mai vizionate seriale din istoria Netflix

Conform datelor oficiale publicate de Netflix, „Wednesday”, primul serial original filmat în România, este cel mai vizionat din istoria sa, raportat la numărul total de vizionări. Regizorul Tim Burton și Netflix au decis însă să mute producția pentru sezonul doi în Irlanda.

„Wednesday” are peste 100 de milioane de vizionări în plus față de a doua poziție din clasament, ocupată de al patrulea sezon al „Stranger Things”. În termeni de ore totale de vizionare, „Stranger Things” este în față datorită numărului mai mare de episoade și duratei acestora.

Top 3 este completat de „DAHMER: The Jeffrey Dahmer Story” (115,6 milioane de vizionări), serialul despre criminalul în serie omonim, care a generat multe controverse în Statele Unite după lansarea sa în septembrie 2022.

Pe locul 4 se află primul sezon al „Bridgerton” (113,3 milioane de vizionări), care a urcat rapid în clasamentul de audiență după premiera sa din decembrie 2020.

A cincea poziție este ocupată de „The Queen’s Gambit”, seria limitată care a transformat-o pe Anya Taylor-Joy într-una dintre cele mai căutate actrițe de la Hollywood. Ea a jucat recent în filme ca „Mad Max” și „Dune: Part Two” al regizorului Denis Villeneuve.

Articole similare

Doliu în lumea muzicii. A murit Sérgio Mendes

Muzicianul brazilian Sérgio Mendes a murit.


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel