Balonarea, o problemă de care poți scăpa ușor. Aceasta este infuzia care te ajută să o combați
Autor: Valentina Miu
Data publicării:
Deși uleiul de semințe de in a devenit popular în bucătării în ultimii ani datorită conținutului său ridicat de acizi grași Omega 3, semințele de in rămân încă necunoscute în ceea ce privește infuziile, în ciuda proprietăților lor digestive și antioxidante.

Atunci când mâncăm copios, întotdeauna este binevenită o infuzie care să ne ajute la calmarea posibilelor disconforturi ale stomacului. Mușețelul sau menta sunt plantele cel mai des folosite, dar există și alte opțiuni care, pe lângă efectele lor digestive, au și alte proprietăți. Este cazul combinării de lămâie și semințe de in.

Este greu să ne gândim la in ca la un remediu pentru stomac. Sămânța de in conține nutrienți importanți care pot fi transformați în făină, ulei și acum a fost redescoperită și infuzia.

Proprietăți digestive și antioxidante

Nutrienții vedetă ai semințelor de in sunt acizii grași Omega 3 și fibrele alimentare, acestea din urmă acoperind mai mult de un sfert din compoziția sa. De asemenea, cunoaștem proprietățile sale ca protector cardiovascular, dar s-a demonstrat și efectul său antiinflamator și ajutorul său în prevenirea bolilor precum obezitatea sau diabetul de tip 2, notează 20minutos.es.

Proprietățile digestive ale semințelor de in, cum ar fi combaterea balonării abdominale sau ameliorarea constipației, nu sunt o descoperire, dar trebuie luată în considerare ingerarea lor sub formă de infuzie. Dacă adăugăm la aceasta aportul său de lignani, fitochimicale cu efecte antioxidante care luptă împotriva efectelor radicalilor liberi, adică lipsa de colagen și elastină care provoacă temutele semne ale îmbătrânirii, avem o infuzie completă.

Cum se prepară infuzia de semințe de in

Când sunt infuzate, cojile semințelor de in realizează efectul digestiv dorit. Pentru a o pregăti, proporția ar fi două linguri de semințe de in la patru căni de apă: semințele se adaugă în apa clocotită și după patru minute se îndepărtează de pe foc și se lasă câteva minute. Apoi, se strecoară apa și, odată ce s-a răcit, se pot adăuga câteva picături de lămâie pentru a-i da băuturii o notă citrică.

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile...


Top citite
Sursa: captură Youtube System Of A Down Live

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Sursa: Freepik

Ritmuri contemporane, esență clasică: "O noapte furtunoasă" revine pe scena Teatrului de Comedie

Sursa: Freepik

Unde se termină ficțiunea și începe realitatea? Daniel Radcliffe își separă drumul de J.K. Rowling din cauza comentariilor împotriva transexualilor

Sursa: captură Youtube The Late Show with Stephen Colbert

Pierderea Oscarului, o binecuvântare? Ethan Hawke dezvăluie cuvintele unui celebru producător

Sursa: Freepik

Transformă mielul într-o capodoperă culinară: Rețeta savuroasă de stufat!

Sursa: Freepik

Muzeul Satului împlinește 88 de ani și te invită la o serie de evenimente speciale!


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Chitaristul Duane Eddy a murit la vârsta de 86 de ani

Chitaristul american Duane Eddy, cunoscut pentru...

pixel