Barman, vânzător, miliardar. Drumul spre succes al unui om de afaceri
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Om de afaceri și investitor american, Mark Cuban, în vârstă de 63 de ani, este proprietarul Dallas Mavericks al Asociației Naționale de Baschet (NBA), co-proprietar al 2929 Entertainment și președinte al AXS TV

El este, de asemenea, unul dintre principalii investitori din serialul de televiziune ABC, Shark Tank. În 2011, Mark Cuban a scris o carte electronică, „How to Win at the Sport of Business”, în care cronicizează experiențele sale în afaceri și sport.

Cuban s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania. Tatăl său, Norton Cuban, a fost un tapițer auto, iar pe mama lui a descris-o, ca pe cineva cu „un job diferit sau un obiectiv de carieră diferit la fiecare săptămână". Primul pas pe care l-a avut în lumea afacerilor a avut loc la vârsta de 12 ani, când a vândut saci de gunoi pentru a plăti o pereche de încălțăminte de baschet. La 16 ani, Mark a profitat de o grevă din Pittsburgh Post-Gazette, rulând ziare de la Cleveland la Pittsburgh. 

Și-a început studiile la Universitatea din Pittsburgh. După un an s-a transferat la Indiana University din Bloomington și a absolvit Școala de Afaceri Kelley în 1981 cu o diplomă de licență în Management. În timpul colegiului, el a avut diverse activități de afaceri, inclusiv un bar și lecții de discotecă. În 1982, Mark s-a mutat în Dallas, Texas, a lucrat ca barman, apoi ca vânzător pentru "Your Business Software", unul dintre cele mai vechi programe de calculator din Dallas. A fost concediat un an mai târziu, după ce s-a întâlnit cu un client pentru a-și procura noi afaceri în loc să deschidă magazinul. 

Cuban și-a deschis propria companie, MicroSolutions, cu sprijinul clienților precedenți de la Business Software. MicroSolutions a fost inițial un integrator de sistem și un distribuitor de software. Compania a fost un promotor timpuriu al tehnologiilor precum Carbon Copy, Lotus Notes și CompuServe. Unul dintre cei mai mari clienți ai companiei a fost Perot Systems. 

În 2018, Mark Cuban a fost nr.190 pe lista Forbes „Cele mai bogate persoane din lume”, cu o avere de 3,9 miliarde de dolari.

Citește și: Elon Musk a întrebat pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile sale Tesla

Articole similare

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Sursa: Freepik

Eurovision 2024: Finala grandioasă de la Malmö. Totul despre concurs

Sursa: captură Youtube LT_Live

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Fotografie de la Alexander Grey/pexels

Experții din Franța recomandă limitarea utilizării de către minori a telefoanelor inteligente și a rețelelor de socializare

Fotografie de la Pixabay/Pexels

Ce NU trebuie să faci în noaptea de Înviere

Fotografie de la Johannes Plenio/Pexels

Predicția înfricoșătoare din 2024 îi îngrozește pe britanici

Fotografie de la Mohammad reza Fathian/pexels

Tradiții și obiceiuri în noaptea de Înviere


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Ed Sheeran nu va lansa muzică nouă în acest an

Ed Sheeran a explicat că nu va lansa muzică nouă în...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

pixel