Băutura care are grijă de inima ta
Autor: Ema Apostu
Data actualizării:
Data publicării:
Știai că o singură ceașcă din această băutură, consumată în fiecare zi, îți ține inima sănătoasă?

Oamenii de ştiinţă australieni au ajuns la concluzia că un consum zilnic al unei băuturi reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă, scrie Rador, citând Zdrave . La studiul efectuat de cercetători au participat 53 de mii de persoane. Aproximativ o cincime dintre participanţi aveau anumite boli sau tulburări ale sistemului cardiovascular.

Concluzia studiului a fost că persoanele care beau cel puţin o ceaşcă de ceai în fiecare zi aveau mai puţine şanse de a suferi de boli cardiovasculare, în special ischemie, accident vascular cerebral, infarct şi insuficienţă cardiacă. Potrivit medicilor, efectul curativ al ceaiului constă în conţinutul ridicat de flavonoide - antioxidanţi din plante care sunt foarte eficienţi în combaterea inflamaţiei în corpul uman.

Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanţi, dar datorită fermentaţiei, are şi alte beneficii pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă recomandă consumul de circa două căni de ceai zilnic sau un pumn de afine, care sunt, de asemenea, foarte bogate în antioxidanţi.

Citește și:

De ce ar trebui să mănânci varză murată. Beneficii extraordinare pentru sănătate

Legumele fermentate au fost consumate de secole, motiv pentru care oamenii le-au observat de mult proprietăţile benefice. Ca aliment care a fost preparat de diferite culturi din întreaga lume, de secole, varza murată are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii, scrie Rador, citând Zdrave. â

Medicii şi nutriţioniştii descoperă constant noi şi noi beneficii ale verzei murate, inclusiv pentru slăbit, acest produs aflându-se în fruntea listei alimentelor de iarnă. Varza murată îmbunătăţeşte activitatea tractului gastrointestinal, normalizează digestia. Vitamina B6 contribuie în mod excelent la descompunerea proteinelor, motiv pentru care varza murată este extrem de potrivită pentru preparatele din carne. Scade nivelul de colesterol din organism şi îmbunătăţeşte activitatea sistemului cardiovascular. Conţine vitamina U, care ajută la combaterea depresiei de iarnă, reface sistemul nervos şi creşte rezistenţa la stres.

Fiind bogată în vitaminele A, B, C, K, U, precum şi în potasiu, zinc, fier şi o serie de alte macro şi microelemente, varza murată este un excelent profilactic împotriva multor răceli. 100 de grame din acest produs conţin doar 19 calorii. De aceea, toţi cei care doresc să piardă în greutate o pot include în siguranţă în dieta lor.

Acidul tartric pe care îl conţine combate formarea ulterioară a depozitelor de grăsime. Varza murată are o cantitate mare de celuloză şi foarte puţini carbohidraţi precum fructoza şi zaharoza, putând fi consumată de diabetici. Varza murată are proprietăţi de detoxifiere, îmbogăţeşte celulele cu nutrienţi şi le regenerează, favorizând întinerirea organismului.

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate. Rezultate impresionante pentru cei care o consumă timp de două săptămâni

Oamenii de ştiinţă al căror studiu a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition pot garanta beneficiile ciocolatei. Experţii au efectuat un sondaj la care au participat peste 20 de mii de englezi.

În cursul cercetării, experţii au descoperit că subiecţii care consumau două batoane de ciocolată pe zi aveau cu 11% mai puţine şanse de a suferi de un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care nu mâncau deloc ciocolată. În plus, iubitorii de ciocolată au un risc cu 25% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, scrie Rador, citând Zdrave. Citește mai departe>>

Articole similare

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Pentru a avea o piele fină, sănătoasă și radiantă, este...

De ce să mănânci ceapă. Beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa este o legumă extrem de nutritivă și versatilă,...

Cum știi că suferi de despresie funcțională

Nu ești în apele tale și totuși poți merge la serviciu...

Ce să faci când ai un atac de panică

Iată câteva sfaturi de la specialiști!


Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Sursa foto: Freepik.com

Legumele care reduc inflamația din corp. Te pot proteja de mai multe boli, potrivit specialiștilor

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Lady Gaga, născută Stefani Joanne Angelina Germanotta pe...

De ce să mănânci ceapă. Beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa este o legumă extrem de nutritivă și versatilă,...

pixel