Băutura care are grijă de inima ta
Autor: Ema Apostu | Dată: 18 noi 2022, 21:16
Știai că o singură ceașcă din această băutură, consumată în fiecare zi, îți ține inima sănătoasă?

Oamenii de ştiinţă australieni au ajuns la concluzia că un consum zilnic al unei băuturi reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă, scrie Rador, citând Zdrave . La studiul efectuat de cercetători au participat 53 de mii de persoane. Aproximativ o cincime dintre participanţi aveau anumite boli sau tulburări ale sistemului cardiovascular.

Concluzia studiului a fost că persoanele care beau cel puţin o ceaşcă de ceai în fiecare zi aveau mai puţine şanse de a suferi de boli cardiovasculare, în special ischemie, accident vascular cerebral, infarct şi insuficienţă cardiacă. Potrivit medicilor, efectul curativ al ceaiului constă în conţinutul ridicat de flavonoide - antioxidanţi din plante care sunt foarte eficienţi în combaterea inflamaţiei în corpul uman.

Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanţi, dar datorită fermentaţiei, are şi alte beneficii pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă recomandă consumul de circa două căni de ceai zilnic sau un pumn de afine, care sunt, de asemenea, foarte bogate în antioxidanţi.

Citește și:

De ce ar trebui să mănânci varză murată. Beneficii extraordinare pentru sănătate

Legumele fermentate au fost consumate de secole, motiv pentru care oamenii le-au observat de mult proprietăţile benefice. Ca aliment care a fost preparat de diferite culturi din întreaga lume, de secole, varza murată are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii, scrie Rador, citând Zdrave. â

Medicii şi nutriţioniştii descoperă constant noi şi noi beneficii ale verzei murate, inclusiv pentru slăbit, acest produs aflându-se în fruntea listei alimentelor de iarnă. Varza murată îmbunătăţeşte activitatea tractului gastrointestinal, normalizează digestia. Vitamina B6 contribuie în mod excelent la descompunerea proteinelor, motiv pentru care varza murată este extrem de potrivită pentru preparatele din carne. Scade nivelul de colesterol din organism şi îmbunătăţeşte activitatea sistemului cardiovascular. Conţine vitamina U, care ajută la combaterea depresiei de iarnă, reface sistemul nervos şi creşte rezistenţa la stres.

Fiind bogată în vitaminele A, B, C, K, U, precum şi în potasiu, zinc, fier şi o serie de alte macro şi microelemente, varza murată este un excelent profilactic împotriva multor răceli. 100 de grame din acest produs conţin doar 19 calorii. De aceea, toţi cei care doresc să piardă în greutate o pot include în siguranţă în dieta lor.

Acidul tartric pe care îl conţine combate formarea ulterioară a depozitelor de grăsime. Varza murată are o cantitate mare de celuloză şi foarte puţini carbohidraţi precum fructoza şi zaharoza, putând fi consumată de diabetici. Varza murată are proprietăţi de detoxifiere, îmbogăţeşte celulele cu nutrienţi şi le regenerează, favorizând întinerirea organismului.

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate. Rezultate impresionante pentru cei care o consumă timp de două săptămâni

Oamenii de ştiinţă al căror studiu a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition pot garanta beneficiile ciocolatei. Experţii au efectuat un sondaj la care au participat peste 20 de mii de englezi.

În cursul cercetării, experţii au descoperit că subiecţii care consumau două batoane de ciocolată pe zi aveau cu 11% mai puţine şanse de a suferi de un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care nu mâncau deloc ciocolată. În plus, iubitorii de ciocolată au un risc cu 25% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, scrie Rador, citând Zdrave. Citește mai departe>>

Articole similare

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare

De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole