Beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale ciocolatei. Ce spun specialiștii
Autor: , Romina Baluta | Dată: 18 noi 2022, 13:36
Ciocolata este văzută ca un răsfăț indulgent, dar acest aliment este de fapt plin de beneficii pentru sănătate. 

Ciocolata neagră, care are mai puțin zahăr decât cea cu lapte sau albă, este cea în care veți găsi cele mai bune beneficii.


"Ciocolata neagră are multe beneficii pentru sănătate și poate fi cu siguranță savurată ca parte a unei diete echilibrate. Există multe moduri sănătoase de a încorpora ciocolata în stilul tău de viață, așa că găsește ceea ce funcționează pentru tine", a declarat Diane Vizthum, M.S., R.D., pentru Johns Hopkins Medicine.


Potrivit Johns Hopkins, a avea o relație sănătoasă cu ciocolata este cheia pentru a te bucura de beneficiile acesteia. Multe femei experimentează sentimente de vinovăție după ce se bucură de acest răsfăț, dar acest lucru nu ar trebui să existe. 

Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți


Unul dintre principalele beneficii pentru sănătate ale ciocolatei negre este conținutul său de antioxidanți. Mai exact, ciocolata neagră conține flavonoide care acționează ca antioxidanți în organism. Aceștia pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, la prevenirea cancerului și la pierderea în greutate, potrivit Everyday Health.


"Cacao este plină de numeroși antioxidanți - de fapt, mai mulți decât ceaiul verde sau vinul roșu", a declarat Toby Amidor, RD, pentru Everyday Health. "Cu cât mai închisă la culoare, cu atât mai mulți antioxidanți veți obține, dar trebuie să existe un echilibru între a mânca ciocolată neagră gustoasă și a obține beneficiile pentru sănătate."


Printre alte beneficii pentru sănătate ale ciocolatei se numără un risc mai mic de a suferi un accident vascular cerebral, îmbunătățirea cogniției, scăderea pierderii de memorie, îmbunătățirea stării de spirit, îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge, un risc redus de a dezvolta diabet și îmbunătățirea sănătății pielii. 


Cel mai bine este să alegeți ciocolată care are 70% cacao sau mai mult, ceea ce înseamnă mai puțin zahăr și grăsimi adăugate. 

Articole similare

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare

De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.