Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
"Știm ce/cum trebuie să mâncăm sănătos, dar nu vrem.
Ani la rând lanțurile de fast-food au fost acuzate că nu oferă informații clienților despre conținutul de zahăr/grăsimi al preparatelor, că nu oferă alternative sănătoase, că nu au în meniu produse nepericuloase pentru siluetă.
În consecință oferta lor s-a diversificat, iar tabelul de nutrienti a fost pus la vedere, astfel încât consumatorii să aleagă în cunoștință de cauză. Care a fost rezultatul? Total neașteptat: oamenii au continuat să mănânce ceea ce erau obișnuiți, ignorând complet avertizările/alternativele", a scris nutriționistul Mihaela Bilic, pe Instagram.
"Din cele 250 de persoane care au intrat într-un restaurant fast-food, doar 157 își aminteau vag ceva despre valorile nutriționale și numai 63 știau concret conținutul de grăsimi din preparatele consumate. Dintre aceștia doar 18 erau la curent cu oferta de produse sănătoase existentă în meniu și numai 5 au și comandat un astfel de produs.
Când au fost întrebați dacă informațiile nutriționale afișate i-au făcut să se răzgândească în legătură cu alegerile făcute, răspunsul a fost “probabil nu”! Concluzia a fost că oamenii își doreau tocmai acele produse, chiar dacă știau că sunt hipercalorice. Când vrem să mâncăm sănătos, avem soluții. Dar și când vrem s-o facem lată, nu ne poate sta nimeni împotrivă.
Fast-food-ul îngrașă, e drept, însă mâna noastră duce mâncarea la gură", a completat ea.
Nutriționistul Mihaela Bilic spune cum poți slăbi cu shaorma, sarmale sau merdenele și în general cu mâncare de tip fast-food.
Mihaela Bilic a dezvăluit că importantă este cantitatea de alimente pe care o mâncăm, pe de o parte, și că e bine să slăbim cu alimentele care ne plac, pentru a nu acumula frustrări în timpul curei de slăbire.
"Eu am spus întotdeauna că putem slăbi cu orice aliment, de la sarmale la merdenele, însă un profesor de nutriție din Kansas a demonstrat că se poate slăbi cu fast food și a fost o chestiune năucitoare pentru mass media și pentru lumea medicală. Medicul american a mâncat, timp de două luni și jumătate, 1.800 de calorii, „foarte importantă limitarea calorică – nu fast food, junk food – toate acele batoane care se numesc ciocolată, tot ce era ambalat, chipsuri, biscuiți, gogoși, toate prostiile. A făcut-o demonstrativ, ca replică la acel celebru film „Supersize me”, în care industria fast food era acuzată că îmbolnăvește oamenii", a spus Mihaela Bilic, la Digi24.
Ea a spus că astfel, nutriționistul a slăbit 12 kilograme și că toate analizele de sânge s-au îmbunătățit.
"E chiar un joc de cuvinte care spune: ia fast food și mănâncă încet. Sandvișul respectiv, mai ales dacă îl iei în varianta cea mai mică, și îl mănânci pe îndelete, te-ai bucurat de el, că e sandviș, că e shaorma. Până la urmă, ce avem acolo? O lipie cu cartofi și cu carne, cu niște legume și sos, e atât de gustoasă că e irezistibilă, nici nu știu la câte calorii ar ajunge, poate chiar 1.000. Dar dacă suntem zgârciți la sosuri și luăm shaorma la farfurie, ca să scapi de lipie, și mai pui lângă un lapte bătut, nu văd care este răul în această poveste", a completat ea.
Medicul spune că orice metodă de a slăbi este bună, că nu există un anumit tip de mâncare de slăbit mai bună și că totul vine din cantitate.
"Nimeni nu te poate opri să te apuci de slăbit, nici nu ai nevoie de nutriționist. Slăbitul este un beneficiu pentru organism, nici nu ne dăm seama cât de mult rău ne face grăsimea în exces, iar organismul efectiv întinerește în timp ce tu slăbești. Slăbitul este nesănătos, frustrant, dezechilibrant, nu există metodă sănătoasă de a slăbi, dar important e să slăbești. Nu poți să spui că e mai bine să slăbești dacă mănânci piept de pui și salată decât dacă mănânci shaorma.
Important e să slăbești și după ce ai slăbit să menții greutatea și atunci poate să te întorci din nou la lucruri care sunt un pic mai echilibrate, mai dietetice. Dar putem slăbi și cu sanvișul de la magazinul din colț, și cu mâncarea gătită la supermarket", a mai spus Mihaela Bilic.
"E important să slăbim cu mâncarea care ne place și cu care suntem obișnuiți pentru că apoi, în momentul în care vrei să menții greutatea, să nu ai niciunele din frustrările acumulate în timpul curei de slăbire și din interdicțiile pe care ți le-ai impus. Pentru că organismul, în momentul în care îi interzici, va mânca compulsiv și compensator tot ce a fost interzis.
Deci contează dacă tu ai slăbit doar cu piept de pui și salată, pentru că după ce se termină slăbitul, vei devora toate alimentele interzise. În schimb, dacă tu în timpul curei de slăbire, ai avut și prăjitură, și șnițel, și sandviș, nu ai acumulat niciun fel de frustrare legată de absența acestor alimente", a încheiat nutriționistul.
Vezi această postare pe Instagram
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...