Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Washington a reuşit să creeze acadelele care nu numai că nu provoacă carii, dar ajută şi la rezolvarea problemelor legate de smalţul sensibil.
Cercetătorii au dezvoltat, în special, o modalitate de a reface smalţul deteriorat cu ajutorul unor acadele speciale. Rezultatele muncii lor au fost publicate în ACS Biomaterials Science & Engineering.
Durerea de dinţi apare de regulă atunci când acizii, cum ar fi cei produşi de descompunerea zahărului de către saliva, uzează treptat smalţul dentar şi distrug protecţia ţesuturilor subiacente, din imediata inferioritate a lor.
Corpul uman nu este capabil să restaureze smalţul. Prin urmare, cercetătorii au dezvoltat un lanţ proteic special - sADP5. Acest lanţ este capabil să capteze ionii de calciu şi fosfat, care alcătuiesc mineralul dentar şi să-l folosească pentru a crea noi microstraturi minerale.
Drept urmare, golurile din smalţ dispar, fiind umplute cu aceste straturi. Nervii şi vasele de sânge primesc un nou strat protector, iar dinţii nu mai provoacă disconfort. Este adevărat că nu este un înlocuitor 'cu drepturi depline' pentru smalţ, deşi nu se teme de temperaturi ridicate şi de deteriorare mecanică. În studiile preclinice, acest lanţ proteic a fost introdus în pastile aromate cu conţinut de fosfat de calciu. Pe viitor, peptida poate fi adăugată la orice produs de îngrijire orală, cum ar fi pasta de dinţi.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...