Bridgerton: Impact economic de 275 de milioane de lire asupra economiei Marii Britanii
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Serialul de epocă „Bridgerton”, cunoscut pentru costumele sale fabuloase și abordarea romantică a istoriei, a avut un impact economic semnificativ asupra economiei Marii Britanii, aducând beneficii de 275 de milioane de lire sterline în ultimii cinci ani, conform Netflix.

Gigantul de streaming afirmă că drama din epoca Regency, care a ajuns acum în a doua jumătate a celui de-al treilea sezon, a sprijinit aproape 5.000 de afaceri locale de-a lungul acestor ani. Cifra - calculată intern de Netflix - include atât cheltuieli directe, cât și indirecte legate de producția show-ului. Cu toate acestea, nu ia în considerare alte beneficii aduse de „Bridgerton”, cum ar fi creșterea veniturilor angajaților sau evenimentele și activitățile tematice, precum experiențe de high tea, tururi tematice și turism sau orice magazin care vinde produse de merchandising.

Locații de filmare

Deși acțiunea serialului are loc în Mayfair, Londra, filmările au fost realizate în locații precum Bath, Londra și Surrey.

Shonda Rhimes, producătorul executiv și fondatorul companiei de producție Shondaland, a deschis vineri Bursa de Valori din Londra în onoarea succesului show-ului.

Rhimes, în vârstă de 54 de ani, a declarat: „Universul Bridgerton ocupă un spațiu special în cultură, rezonând cu tineri și bătrâni deopotrivă, creând conversații, lansând tendințe și influențând totul, de la nume de copii până la nunți. Show-urile au avut, de asemenea, un impact seismic asupra economiei Marii Britanii, crescând-o cu un sfert de miliard de lire sterline în ultimii cinci ani și sprijinind mii de locuri de muncă și afaceri. Este clar că afacerea cu artă și cultură poate face o contribuție economică uriașă la comunitățile locale. Sunt extrem de mândră.”

Recunoaștere și aprecieri

Anna Mallett, vicepreședinte al producției EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) la Netflix, a lăudat geniul lui Rhimes ca povestitor și influența sa globală. Ea a adăugat: „Marea Britanie este casa noastră și aceasta este o parte a investiției noastre uriașe în crearea de povești pe care membrii noștri le vor iubi.”

Julia Hoggett, director executiv al London Stock Exchange plc, a declarat că este „încântată să sărbătorească impactul economic și cultural semnificativ” al industriei filmului și creației din Marea Britanie.

Povestea „Bridgerton”

Serialul, care a avut premiera în 2020, este bazat pe o serie de opt cărți scrise de autoarea americană Julia Quinn. Sezonul trei se concentrează pe povestea de dragoste dintre Penelope Fetherington, interpretată de Nicola Coughlan din „Derry Girls” și Colin Bridgerton, interpretat de Luke Newton. A fost numit cel mai îndrăzneț sezon de până acum.

„Bridgerton” este disponibil acum pentru streaming pe Netflix.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...


Top citite
Foto: pexels, Andrea Piacquadio

ANM: Avertizări Cod galben de caniculă și disconfort termic pentru 1 și 2 iulie

Foto: Pearl Jam, facebook / Steve Rose

Pearl Jam anulează încă două concer­te din cauza bolii

Foto: Ioan Radu Gava

De ce toată lumea spune că a văzut asprete și în alte râuri. Dovada că specia din Vâlsan e cofundată / foto în articol

foto: Youtube Rick Ross - Hustlin'

Rick Ross nu se lasă intimidat după o altercație în Vancouver: „Abia aștept să mă întorc”

Sursa: captură Youtube Michael Jackson

Filmul despre Michael Jackson va "arunca o lumină diferită" asupra starului "complicat", spune Colman Domingo

Armata Romana - Forter.ro

Ziua Muzicilor Militare: Sărbătoarea tradiției și patriotismului în Forțele Armate


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Bebe Rexha susține că ar putea "dărâma" industria muzicală

Bebe Rexha afirmă că ar putea "dărâma o mare parte" a...

Tina Knowles o laudă pe nepoata Blue Ivy la premiul BET

Tina Knowles a lăudat-o pe multitalentata Blue Ivy...

pixel