Forțată de ger, Londra începe să bage cărbuni
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
National Grid ESO spune că acest lucru nu înseamnă neapărat că aceste unități vor produce energie electrică imediat, dar că sunt pregătite să facă acest lucru dacă este necesar.

Guvernul britanic a cerut celor trei companii energetice să mențină deschise în această iarnă centralele electrice pe bază de cărbune, menținându-și în același timp obiectivul de a renunța complet la cărbune în producția de electricitate până în 2024.

Alimentarea a 600.000 de locuințe

Alte două centrale electrice pe cărbune sunt pregătite să pornească: West Burton A, deținută de compania franceză de electricitate EDF, în nordul Angliei, și Ratcliffe (centru), deținută de compania germană Uniper. În total, cei trei operatori ar putea susține  aproximativ 600.000 de locuințe, dacă ar fi necesar.

Întreruperi de curent

Operatorul de rețea și-a publicat proiecțiile pentru iarnă la începutul lunii octombrie, în care se arăta optimist în privința capacității sale de a aproviziona țara, dar avertiza că, într-un scenariu extrem, ar putea fi necesare întreruperi ocazionale de energie electrică pentru a decongestiona sistemul.

Reducerea consumului

De asemenea, operatorii îi îndeamnă pe utilizatori să își reducă consumul, iar guvernul britanic a lansat o campanie de sobrietate la sfârșitul lunii noiembrie pentru a reduce cererea.

Marea Britanie produce aproximativ jumătate din energia electrică din gaz, dar țara este mai puțin dependentă decât altele din Europa de importurile din Rusia: cea mai mare parte a combustibilului provine din Norvegia și din propria platformă continentală, în special din Marea Nordului.

Deschiderea unei mine de cărbune subterane

De asemenea, guvernul britanic a dat undă verde săptămâna trecută unei controversate mine subterane de cărbune din Anglia, primul proiect de acest fel din ultimii 30 de ani, dar numai pentru utilizare în metalurgie.

În Marea Britanie, temperaturile au scăzut la -10 grade Celsius sau chiar sub -10 grade Celsius peste noapte în unele zone, iar ninsorile și gerul au provocat luni dimineață perturbări majore în transportul rutier, aerian și feroviar.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Captura Facebook

Astăzi este ziua Barbrei Streisand! Cântăreața a împlinit 82 de ani

Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr

Impactul Taylor Swift! Ce au făcut fanii cântăreței într-un pub din Londra

Sursă foto: Freepik

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple

Președintele Biden tocmai a semnat un proiect de lege...

pixel