Bruce Willis nu este singura celebritate care suferă de AFAZIE. Vedete cu probleme ASEMĂNĂTOARE
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Bruce Willis nu este singura vedetă care suferă de afazie.

Bruce Willis se va retrage din activitate după ce familia actorului a anunțat că acesta sueră de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.

"Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el", a anunţat familia starului american într-un comunicat preluat de Agerpres. Documentul a fost semnat de actuala soţie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele actorului - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

Afazia apare de obicei brusc după un accident vascular cerebral sau o leziune la cap și implică dificultăți de procesare sau de exprimare a comunicării verbale și scrise. 

Actorul nu este singurul star care suferă de această afecțiune.

Starul din ”Game of Thrones”, Emilia Clarke (35 de ani), a suferit un accident după ce a filmat primul sezon, în 2011, în timp ce se antrena cu antrenorul ei.

Actrița a experimentat o durere de cap foarte puternică pe care a descris-o ca fiind ca o bandă elastică care îi strângea creierul. 

”Nu mi-am putut aminti numele după acest accident. În schimb, din gură îmi ieșeau doar prostii și am început să intru în panică. Nu am experimentat niciodată o asemenea frică”, a dezsvăluit actrița într-un eseu pe care l-a scris pentru The New Yorker anul trecut. Afazia ei a dispărut după o săptămână.

Actrița Sharon Stone , în vârstă de 64 de ani, s-a prăbușit în casă, în 2001, din cauza unui anevrism cerebral și a suferit ulterior o sângerare cerebrală care a durat nouă zile. Avea 43 de ani la acea vreme. După aceea, și-a pierdut capacitatea de a citi și a dezvoltat probleme de vorbire și, de asemenea, a început să se bâlbâie.

Fostul meteorolog și reporter Mark McEwen , în vârstă de 67 de ani, a lucrat la CBS timp de 16 ani înainte de a suferi un accident vascular cerebral în 2005. McEwen a scris pe site-ul său despre lupta sa cu afazia și, de asemenea, a dezvăluit că melodiile lui Stevie Wonder și Beatles l-a ajutat să vorbească mai fluent.

Directorul NSA din timpul administrațiilor Clinton și George W. Bush, iar apoi directorul CIA, Michael Hayden (77), chiar înainte de Ziua Recunoștinței, în 2018, a suferit un accident vascular cerebral. Inteligența lui Hayden a rămas intactă, dar a pierdut definitiv capacitatea de a citi și de a scrie, după care nepotul său de patru ani a fost nevoit să-l învețe din nou alfabetul.

Articole similare

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Sursa: Freepik

Eurovision 2024: Finala grandioasă de la Malmö. Totul despre concurs

Fotografie de la Alexander Grey/pexels

Experții din Franța recomandă limitarea utilizării de către minori a telefoanelor inteligente și a rețelelor de socializare

Sursa: captură Youtube LT_Live

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Fotografie de la Johannes Plenio/Pexels

Predicția înfricoșătoare din 2024 îi îngrozește pe britanici

Fotografie de la Pixabay/Pexels

Ce NU trebuie să faci în noaptea de Înviere


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ce NU trebuie să faci în ziua de Paște

În ziua de Paște, există anumite lucruri pe care...

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că sărbătorim Paștele și...

Adele împlinește 36 de ani. Cum s-a lansat celebra artistă

Adele, una dintre cele mai apreciate și iubite voci din...

pixel