Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
În primul semestru al anului 2022, 630.500 de turiști nerezidenți în România ne-au vizitat țara, arată INS. Ne-au lăsat 1,647 de miliarde de lei, adică o medie de aproximativ 2.612,3 lei/persoană, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, notează Agerpres.
Călătoriile în scop particular au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 50,3% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 46,8% din totalul cheltuielilor.
De asemenea, călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de către 49,7% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 53,2% din total.
Din totalul cheltuielilor în scop particular se evidenţiază cele pentru cazare 44,9%, apoi cheltuielile pentru cumpărături 15,5% şi cele în restaurante şi baruri 15,3%. În acelaşi timp, din cheltuielile destinate afaceri se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 49,6%, cheltuielile în restaurante şi baruri 18,6% şi cele pentru cumpărături 14,6%.
Potrivit sursei citate, din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 43,8% şi-au organizat sejurul printr-o agenţie de turism, 33,5% şi-au organizat singuri sejurul, 16,1% au optat pentru alte modalităţi de organizare a călătoriei, în timp ce 6,6% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu, cât şi printr-o agenţie de turism.
Principalul mijloc de transport utilizat pentru a călători în România a fost avionul, folosit de 75,7% din numărul total de turişti, în timp ce 16,2% au utilizat autoturisme proprii, 4,9% autocare şi autobuze, iar 3,2% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).
Numărul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată a fost de 28.100, cheltuielile acestora în România fiind de 18,2 milioane de lei. Din totalul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată, 77,4% au avut ca scop al călătoriei pe cel particular, iar 22,6% pe cel profesional.
Conform INS, turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată şi-au organizat în mare parte pe cont propriu călătoria în România (89,5% din total). Ca mijloc de transport au ales autoturismul propriu (56,3%), avionul (19,3%), autocarul şi autobuzul (2,9%) şi alte mijloace de transport (21,5%).
În acest context, din totalul cheltuielilor efectuate în România de către turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată se evidenţiază cheltuielile pentru cazare (38,9%), cheltuielile făcute în baruri şi restaurante (32,1%), cheltuielile pentru transport (16,2%) şi cheltuielile pentru cumpărarea de produse pentru folosinţă personală (9,8%).
Datele INS arată că, în al doilea trimestru din acest an, numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 398.000, cheltuielile acestora însumând 1,073 miliarde de lei (în medie aproximativ 2.697,9 lei/persoană). Călătoriile în scop particular au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 51,9% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 48,4% din totalul cheltuielilor.
Călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de către 48,1% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 51,6% din totalul cheltuielilor.
"Din totalul cheltuielilor în scop particular se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 46,3%, cheltuielile în restaurante şi baruri 15,1% şi cele pentru cumpărături 15,0%. Din totalul cheltuielilor pentru afaceri se evidenţiază tot cheltuielile pentru cazare 49,7%, cheltuielile în restaurante şi baruri 18,6% şi cele pentru cumpărături 14,6%. Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 46,7% şi-au organizat sejurul printr-o agenţie de turism, 32,7% şi-au organizat singuri sejurul, 14,8% au optat pentru alte modalităţi de organizare a călătoriei (de exemplu sindicat), în timp ce 5,8% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu, cât şi printr-o agenţie de turism", menţionează INS.
Pe acest segment, principalul mijloc de transport utilizat pentru a călători în România a fost avionul, folosit de 74,4% din numărul total de turişti, în timp ce 15,3% au utilizat autoturisme proprii, 6,3% autocare şi autobuze, iar 4% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).
Numărul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată a fost de 17.800, cheltuielile acestora în România fiind de 11,4 milioane de lei. Din totalul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată, 85,5% au avut ca scop al călătoriei pe cel particular, iar 14,5% pe cel profesional.
Turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată şi-au organizat în mare parte pe cont propriu călătoria în România (86,7% din total). Ca mijloc de transport au ales autoturismul propriu (52,6%), avionul (13,0%), autocarul şi autobuzul (3%) şi alte mijloace de transport (31,4%).
Din totalul cheltuielilor efectuate în România de turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată se evidenţiază cheltuielile pentru cazare (39,6%), cheltuielile făcute în restaurante şi baruri (30,7%), cheltuielile pentru transport (17,5%) şi cheltuielile pentru cumpărarea de produse pentru folosinţă personală (9,9%).
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...