Campionul olimpic Mo Farah explică cum a ajuns în UK: Am fost traficat. ”Numele meu adevărat este altul”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Mo Farah dezvăluie că a ajuns în Marea Britanie folosind numele unui alt copil.

Sir Mo Farah a dezvăluit că a fost traficat ilegal în Marea Britanie sub numele unui alt copil.

Acesta a ajuns în insulă la vârsta de nouă ani și forțat să facă treburi domestice.

Cvatruplul campion olimpic avea până a acum altă variantă privind modul în care a ajuns în Marea Britanie: acesta susținea anterior că a părăsit Somalia la vârsta de opt ani pentru a se alătura tatălui său, după ce părinții lui au luat decizia de a trimite trei dintre cei șase copii ai lor la Londra pentru șansa unei vieți mai bune.

Cu toate acestea, într-un nou documentar, The Real Mo Farah, care va fi difuzat miercuri de BBC, bărbatul de 39 de ani spune că, de fapt, a fost traficat la Londra de un necunoscut, după ce a scăpat de războiul din Somalia.

Numele meu adevărat este Hussein Abdi Kahin

„Majoritatea oamenilor mă cunosc ca Mo Farah, dar acesta nu este numele meu și asta nu nu e realitatea”, spune el. „Povestea adevărată este că m-am născut în Somaliland, la nord de Somalia, ca Hussein Abdi Kahin. În ciuda a ceea ce am spus în trecut, părinții mei nu au locuit niciodată în Marea Britanie.”

Când a ajuns în Marea Britanie, Farah a susținut că locuia cu un cuplu căsătorit care l-a tratat rău. Profesorul său de educație fizică de la școală, Alan Watkinson, l-a salvat și, de asemenea, l-a ajutat să solicite cetățenia britanică folosind numele său presupus.

În documentar, sportivul mai recunoaște că numele Mohamed Farah a fost furat de la un alt copil și folosit pentru a crea un pașaport fals.

„Când aveam patru ani, tatăl meu a fost ucis în războiul civil, știi că, ca familie, am fost sfâșiați”, a spus el. „Am fost separat de mama mea și am fost adus ilegal în Marea Britanie sub numele unui alt copil pe nume Mohamed Farah.”

Farah a spus că el și fratele său geamăn, Hassan, au fost trimiși de mama lor să locuiască cu un unchi în Djibouti, pentru propria lor siguranță. Farah a spus că și-a amintit că o femeie a vizitat casa de mai multe ori pentru a-l observa. I s-a spus că ea îl va duce în Europa să locuiască cu rude.

De asemenea, a fost informat că va fi redenumit Mohamed. „În copilărie, nu te gândești niciodată dincolo de ceea ce ți s-a spus”, spune el în documentar.

Cu toate acestea, Farah spune că atunci când a ajuns în Marea Britanie s-a confruntat cu o realitate foarte diferită. „Aveam toate datele de contact pentru ruda mea și odată ce am ajuns la ea acasă, doamna mi l-a luat și chiar în fața mea le-a rupt și l-a pus la coș, iar în acel moment am știut că am probleme. ," el a spus.

Farah a spus că copiii lui l-au motivat să spună sincer despre trecutul său. „Familia înseamnă totul pentru mine și, știi, ca părinte, îi înveți mereu pe copiii tăi să fie sinceri”, a spus el.

Soția lui Farah, Tania, a spus că în anul care a precedat nunta lor din 2010 și-a dat seama că „lipseau multe aspecte din povestea lui”, și în cele din urmă l-a convins să spună adevărul.

În documentar, Farah recunoaște că este îngrijorat de statutul său de imigrare. Cu toate acestea, Ministerul de Interne a confirmat luni seara că nu se va confrunta cu nicio repercusiune. „Nu se va lua nicio măsură împotriva lui Sir Mo și a sugera altfel este greșit”, a spus un purtător de cuvânt.

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile...

Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci nuci în fiecare zi

Nucile au o multitudine de efecte benefice asupra...


Top citite
Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer / Bon Jovi

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer

Elon Musk - Foto: Agerpres

Elon Musk, CEO-ul Tesla, dă startul unei călătorii surpriză la Beijing, potrivit unor surse

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

Această rugăciune poate fi rostită în Săptămâna...

pixel