Carmen Brumă, reguli de urmat la masa de Crăciun: „Nu uitați de ardeiul iute, care are proprietatea de a crește arderile”
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Carmen Brumă le-a oferit fanilor câteva sfaturi importante de respectat, înainte de a ne așeza la masa de sărbătoare.

Carmen Brumă nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai cunoscute antrenoare de fitness de la noi din țară, care se poate mândri cu o siluetă impresionantă, la vârsta de 45 de ani. În acest sens, soția lui Mircea Badea le-a oferit fanilor săi câteva sfaturi esențiale de urmat în preajma sărbătorilor, pentru a nu acumula kilograme în plus sau pentru a îngreuna prea mult digestia. 

„O regulă de baza  de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioada,  are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru silueta. Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, șorici, cartofi prăjiți, tobă, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansa de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.”, a scris Carmen Brumă, pe blogul ei personal.

Ce trebuie să conțină masa de seară

Când vine vorba de cină, Carmen Brumă are și aici câteva recomandări. Vedeta spune să ne axăm, predominant, pe legume, care au extrem de multe beneficii.

„Masa de seară ar trebui să conțină obligatoriu o salată din legume proaspete  și să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culcă. Datorită conținutului de fibre, senzația de sațietate va apărea mult mai repete și veți mânca mai puțin fără sa percepeți acest lucru ca pe o restricție.”, a continuat nutriționista. 

Truc pentru a scoate grăsimea din sarmale

Nu în ultimul rând, Carmen Brumă a oferit și un truc excelent prin care putem scoate grăsimea din sarmale, în momentul în care le încălzim. Nutriționista spune că ea are chiar și o rețetă inedită de preparare a acestui fel de mâncare tradițional, astfel încât să fie digerat mai ușor de către organism. În final, Carmen Brumă recomandă tuturor să nu uite de mișcare, în această perioadă, dar și de moderație, care este și ea foarte importantă.

„Când încălziți sarmalele, faceți-o într-un vas separat în care puneți o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiță. Nu uitați de ardeiul iute care are proprietatea de a crește arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumați-l fără rețineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de cal., iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puțin orez are aprox. 100-150 cal.  Eu am făcut anii trecuți  sarmale cu quinoa în loc de orez . Quinoa se digera ușor și are o cantitate mai mare de proteine în comparație cu orezul. Dacă sarmalele pe care le-ați consumat au fost foarte grase și combinate cu multă pâine sau mămăligă, puteți să beți după masă o cană cu ceai verde cald. Conține antioxidanți, care împiedică formarea radicalilor liberi, și are un ușor efect diuretic și laxativ. Dacă adăugați și o plimbare in ritm alert timp de o oră, daunele excesului vor fi diminuate considerabil.”, a mai spus Carmen Brumă.

Articole similare

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Pentru a avea o piele fină, sănătoasă și radiantă, este...

De ce să mănânci ceapă. Beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa este o legumă extrem de nutritivă și versatilă,...

Cum știi că suferi de despresie funcțională

Nu ești în apele tale și totuși poți merge la serviciu...


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel