Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Dacă vă purtați balsamul de buze peste tot, aplicându-l și reaplicându-l în mod regulat, ar trebui să fiți atentă la anumite semne care indică faptul că obiceiul dvs. de a calma pielea face mai mult rău decât bine.
Citește mai departe pentru a afla ce se întâmplă atunci când folosești prea mult balsam de buze și pentru a afla care sunt produsele care au cele mai multe și cele mai puține șanse de a cauza o problemă.
Buzele crăpate pot fi neplăcute și inconfortabile, mai ales dacă ești tentată să te alegi cu pielea uscată. Folosirea balsamului de buze te poate ajuta să calmezi acea piele sensibilă și să eviți orice alte daune. Cu toate acestea, multe persoane consideră că trebuie să reaplice în mod constant pentru rezultate optime, iar unii experți spun că această repetiție poate provoca de fapt dependență de produsele de balsam de buze.
"Cu siguranță poate fi o obișnuință", scrie dermatologul Melissa Piliang, MD, pentru Cleveland Clinic. "Aplicarea balsamului de buze calmează buzele, se simte bine și poate fi foarte reconfortant. Acest lucru poate duce la un obicei inconștient care ajută cu stresul sau anxietatea - cam ca și cum ți-ai răsuci părul sau ți-ai roade unghiile", a spus ea, descriind obiceiul ca pe o "cârjă psihologică" pentru unii.
În funcție de ingredientele lor, anumite balsamuri de buze vă pot face buzele mai uscate și mai iritate. Pentru a evita acest lucru, Academia Americană a Dermatologilor (AAD) recomandă folosirea produselor care conțin anumite ingrediente în locul altora. Aceștia recomandă să evitați în special produsele care conțin camfor, eucalipt, lanolină, mentol, octinoxat, fenol, galat de propil și acid salicilic.
În mod similar, balsamurile de buze cu parfum sau aromă - în special scorțișoară, citrice sau mentă - sunt susceptibile să vă irite și mai mult buzele. "Dacă buzele vă ard, vă ustură sau vă simțiți inconfortabil atunci când aplicați un produs pe buze, înseamnă că vă iritați buzele, așa că este indicat să nu mai folosiți acel produs", explică experții AAD.
Toate acestea nu înseamnă că ar trebui să renunți complet la balsamurile de buze - multe produse pot face parte dintr-un regim sănătos pentru buzele tale. "În timp ce unele ingrediente pot irita buzele uscate și crăpate, altele le pot ajuta să se vindece", scriu experții AAD.
Aceștia notează că produsele care conțin ulei de ricin, ceramide, dimeticonă, ulei din semințe de cânepă, ulei mineral, petrolatum, unt de shea, oxid de zinc și vaselină albă sunt toate susceptibile de a vă îmbunătăți buzele fără niciun fel de iritație suplimentară. Produsele care nu conțin parfum și sunt hipoalergenice sunt cel mai sigur pariu, spun ei.
Deși balsamul de buze poate ajuta la ameliorarea buzelor deja crăpate, AAD sugerează mai multe modalități de a preveni buzele crăpate înainte ca acestea să se dezvolte. În primul rând, asigurați-vă că vă includeți buzele atunci când vă puneți cremă de protecție solară - puteți face acest lucru alegând un balsam de buze cu un SPF de cel puțin 30. Beți multă apă pentru a vă menține pielea sensibilă hidratată și luați în considerare utilizarea unui umidificator acasă dacă aveți tendința de a avea pielea uscată în mod cronic, potrivit bestlife.com
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...