Ce se întâmplă dacă mănânci murături și bei sucul lor în fiecare zi. Cele mai importante beneficii
Autor: , Romina Baluta | Dată: 08 aug 2022, 22:56
Murăturile și zeama lor au numeroase beneficii pentru sănătate la care nu te-ai fi așteptat.

Condiții medicale

Unii oameni le mănâncă chiar și pentru că suferă de anumite afecțiuni medicale. În căutarea unor modalități de vindecare a afecțiunilor lor, ajung la o anumită legumă: murătura! Pentru că, deși castravetele pare să nu fie altceva decât castraveți, sare și ierburi, în anumite privințe se dovedește a fi un adevărat panaceu.

Important de știut: sucul este și el super sănătos, deoarece conține o parte importantă din substanțele nutritive.

Ce face? Scădere în greutate

Potrivit unui studiu realizat în Japonia, consumul zilnic de oțet duce la o scădere a greutății corporale. Și, surpriză, oțetul este ingredientul principal din murături! Ei bine, în afară de castraveți, asta este.

 Îndepărtarea spasmelor musculare

Un alt studiu a constatat că, consumul de murături și sucul lor reduce spasmele musculare la sportivi. Dacă te pregătești pentru un meci important sau pur și simplu ți-e teamă să nu ai crampe, încearcă o murătură, plus un pahar de suc.

 Vitamine și antioxidanți

Pe lângă faptul că previn crampele, murăturile sunt foarte bogate în antioxidanți și în vitaminele C și E. Este un adevărat cocktail de vitamine și un puternic modulator imunitar, totul într-unul singur, potrivit unui studiu. Pe scurt, spuneți adio răcelii și gripei!

Odată cu menstruația

Dacă ți-e poftă de ceva sărat în cele mai grele zile ale menstruației, murăturile sunt perfecte. Nu numai că sunt sărace în calorii, dar, datorită acidității, împiedică și "pofta de mâncare".

Ieftin

Probabil că cel mai important argument pentru a te grăbi direct la supermarket pentru a-ți face provizii de câteva borcane este prețul accesibil. Există o mulțime de resurse care sunt benefice pentru sănătate, așa cum sunt murăturile, dar multe dintre aceste resurse sau medicamente sunt destul de scumpe. Un borcan de murături, pe de altă parte, nu costă aproape nimic.

O alternativă excelentă la băuturile sportive scumpe pe care le luați în timpul sau înainte de o vizită la sală. Cu toate acestea, nu este o surpriză faptul că nu toată lumea poate înghiți un pahar de suc de murături așa cum ar face-o cu o sticlă de suc. Dar, hei, este mult mai sănătos decât o băutură energizantă plină de zahăr, potrivit tips-and-tricks.co

 Castraveții împotriva pierderii de sânge

Castraveții sunt o sursă excelentă de vitamina K. Un singur castravete conține 15% din cantitatea zilnică recomandată. Ce face aceasta? Vitamina K este responsabilă de coagularea sângelui. Dacă aveți deficit de această vitamină, chiar și o rană mică poate duce la o mare pierdere de sânge. Soluția? Corect, murăturile!

 Leac împotriva mahmurelii

În sfârșit, un sfat care îi va ajuta pe mulți. Murăturile pot ajuta la prevenirea mahmurelii. Ai venit acasă de la o petrecere și nu te simți bine pentru că ai băut prea mult? Mănâncă două murături mari înainte de a merge la culcare și nu vei avea nicio problemă. Acidul descompune alcoolul, așa că nu vei avea mahmureală nici măcar după o seară în care ai consumat alcool. Ideal!

Articole similare

Rețetă de sezon: Plăcintă de dovleac

Plăcinta de dovleac este un preparat perfect de savurat...

Macarons fără făină de migdale. Rețeta ieftină

Dacă vrei o rețetă ieftină de macarons, dar delicioasă,...


Top citite
Visarion Alexa

Profesor universitar, întrebare cheie în cazul preotului Visarion Alexa: M-a frapat un aspect

Nadine Voindrouh

Celebra Nadine: Am fost certată de compania de electricitate pentru că deși am scăzut cu 23% consumul electric nu e suficient

Șmecherie cu facturile uriașe la energie. Elena Cristian: Și eu am fost victimă. Este o încălcare a legii. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze imediat

Alexe

Marea greșeală în cazul preotului Visarion Alexa. Ce nu spune nimeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Foto: pexels, Mark Vegera

Oamenii de știință susțin că nu ar trebui să ucidem niciodată un păianjen în casa noastră. Iată de ce


Cele mai noi articole

Macarons fără făină de migdale. Rețeta ieftină

Dacă vrei o rețetă ieftină de macarons, dar delicioasă,...