Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci usturoi în fiecare zi. Nici nu îți imaginezi ce efect poate avea
Autor: Valentina Miu
Data publicării:
De mulți ani, oamenii de știință au confirmat multe dintre efectele benefice pe care le are pentru sănătatea noastră usturoiul.

Datorită efectelor sale vasodilatatoare, usturoiul favorizează o bună circulație și întărește vasele de sânge. Printre acestea pare să existe un impact pozitiv important asupra sănătății rinichilor. Într-adevăr, există studii care concluzionează că alicina, un compus prezent în usturoi, poate fi la fel de eficientă în tratamentul bolii renale cronice ca unele medicamente folosite în acest scop.

Efecte antiinflamatorii și antioxidante

De exemplu, un studiu publicat în revista academică Clinical Nutrition în 2021 explică faptul că mai multe componente prezente în usturoi au efecte antiinflamatorii și antioxidante. Prin urmare, consumul său regulat ar putea ajuta la reducerea unor complicații observate în diverse boli legate de îmbătrânire, cum ar fi boala renală cronică. În plus, s-a spus (conform portalului de știri medicale Medical News Today) că ar putea reprezenta o alternativă bună pentru a îmbunătăți gustul mâncărurilor din dietele persoanelor cu probleme renale, care includ de obicei restricționarea consumului de sodiu (de exemplu, reducând consumul de sare).

Trebuie menționat, de asemenea, că proprietățile benefice ale usturoiului pentru sănătatea cardiovasculară pot reduce riscul de a suferi multe boli, cum ar fi hipertensiunea sau diabetul, care afectează sănătatea rinichilor, notează 20minutos.es.

Efecte diuretice

În cele din urmă, trebuie remarcat că unele cercetări (cum sunt descrise, de exemplu, de revista științifică Journal of Ethnopharmacology) indică faptul că pudra de usturoi pare să aibă efecte diuretice (adică stimulează excreția urinei), probabil datorită conținutului său de alicină și altor compuși înrudiți. Datorită acțiunii lor, diureticele au diverse efecte asupra organismului, cum ar fi creșterea eliminării de sodiu și reglarea volumului și compoziției lichidelor corporale, care contribuie la bunăstarea rinichilor și altor organe.

Toate aceste proprietăți și caracteristici fac din usturoi un aliment ideal de adăugat în dieta noastră. Totuși, trebuie să ne amintim întotdeauna că în ceea ce privește nutriția, întregul este mai important decât părțile, iar consumul unor astfel de alimente ar trebui să fie parte dintr-o dietă echilibrată și variată.

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...


Top citite
Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Sursa: captură Youtube Bloodstockfestivals

Piesa zilei: Devil don't cry (string quartet version) | KING 810

Sursa: Freepik

1 Mai în Capitală: Evenimente speciale și vreme perfectă pentru distracție. Idei de activități

Sursa: captură Youtube The Weeknd

Pâine și speranță: The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru Gaza

Sursa: Freepik

Primăvara se colorează în ritmurile anilor '80 și '90: "Retro Nostalgia Music" îți aduce cea mai tare petrecere la Predeal


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Chitaristul Duane Eddy a murit la vârsta de 86 de ani

Chitaristul american Duane Eddy, cunoscut pentru...

De Niro NU striga la protestatari: era doar o filmare!

Un videoclip viral care părea să îl arate pe actorul...

pixel