Ce trebuie să mănânci, dacă visezi la titlul de Miss Bikini: „Este bine să-l avem la fiecare masă”. Gabriela Iacob, secretele din culisele acestor competiții
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Gabriela Iacob, vicecampioană la Bikini Fitness, a dezvăluit cu cât timp înainte începe să se pregătească femeile care participă la astfel de competiții. 

Toate femeile își doresc să fie, la un moment, într-o formă de vis, care să atragă toate privirile. În acest sens, un reper de urmat ar fi chiar femeile care concurează la competițiile Miss Bikini, însă te-ai întrebat vreodată care este planul alimentar al acestora? Gabriela Iacob, care a ajuns pe locul doi într-o astfel de competiție, a vorbit despre sacrificiile pe care le face o sportivă care își dorește să cucerească podiumul unui astfel de concurs.

„Ar trebui un minim de un an, pentru că trebuie să trecem prin două faze destul de importante, o perioadă de bulk, de acumulare a masei musculare, când trebuie să mâncăm mai mult și să facem mai puțin cardio, și printr-o perioadă de cut, la fel de importantă, pentru că atunci reliefăm mușchii construiți în faza anterioară. Începem pregătirea cu minim un an înainte. Masa muscular nu se acumulează de pe o zi pe alta. Ultima e cea mai restrictivă perioadă.”, a declarat Gabriela Iacob, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, difuzată la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Cum arată meniul unei Miss Bikini

Dacă aspiri și tu să ajungi într-o astfel de competiție, trebuie să știi că nu te așteaptă deloc un drum ușor, ba chiar va trebui să treci printr-o dietă extrem de restrictivă, exact așa cum Gabriela Iacob o descrie mai jos.

„Perioada de definire este cea mai importantă. Aveam de mâncat doar câteva alimente, deci nu era greu de loc. Aveam același meniu în fiecare zi. Dimineața mâncam albușuri, fără gălbenușuri, cu sparanghel sau broccoli. Toate verdețurile te ajută foarte mult la digestie. Mai apoi aveam o masă de 100-150 grame de piept de pui cu broccoli, din nou, sau sparanghel. Sparanghelul este un diuretic foarte bun, este bine să-l avem la fiecare masă. Luam o cupă de proteină după sală. Apoi, după o oră, luam o altă masă, de cod, este unul dintre cei mai slabi pești. Seara mâncam din nou albuș de ou cu sparanghel. La ultimul concurs, care a fost în august, am început pregătirea pe 1 ianuarie, iar perioada de cut am început-o din mai, se face ușor, ușor.

Când eram în faza de bulk, aveam un cheat meal o dată pe lună, o singură masă, preferatul meu e burgerul. În perioada de cut, niciun cheat meal, maximum puneam niște scorțișoară pe albuș de ou și mă gândeam că mănânc desert. Este greu, dar și frumos. Am avut momente în care efectiv plângeam de foame la propriu, dar nu am renunțat.”, a zis Gabriela Iacob. 

Costumul de baie și machiajul, la fel de importante

Mai mult, nu trebuie să uiți nici de machiaj, de costumul de baie sau de încălțăminte, care și ele trebuie să fie impecabile. Juriul nu punctează doar mușchii, ci întregul pachet, spune Gabriela Iacob.

„M-am uitat la o culoare care să mă pună pe mine în evidență (n.r. costumul de baie), așa că fiind șatenă, am considerat că albastrul deschis e potrivit. Și accesoriile trebuie să fie bine puse la punct, încălțămintea trebuie să aibă toc înalt, la toate fetele la fel. Costumul trebuie să-ți pună în evidență formele, machiajul să fie îngrijit, fondul de ten să aibă aceeași nuanță cu tenul tău, să fie destul de pronunțat. Juriul se uită la ambalajul final.”, a mai spus ea.

Articole similare

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Pentru a avea o piele fină, sănătoasă și radiantă, este...

De ce să mănânci ceapă. Beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa este o legumă extrem de nutritivă și versatilă,...

Cum știi că suferi de despresie funcțională

Nu ești în apele tale și totuși poți merge la serviciu...


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel