Ce trebuie să mănânci, dacă visezi la titlul de Miss Bikini: „Este bine să-l avem la fiecare masă”. Gabriela Iacob, secretele din culisele acestor competiții
Autor: , Andreea Cercel | Dată: 07 iun 2023, 13:49
Gabriela Iacob, vicecampioană la Bikini Fitness, a dezvăluit cu cât timp înainte începe să se pregătească femeile care participă la astfel de competiții. 

Toate femeile își doresc să fie, la un moment, într-o formă de vis, care să atragă toate privirile. În acest sens, un reper de urmat ar fi chiar femeile care concurează la competițiile Miss Bikini, însă te-ai întrebat vreodată care este planul alimentar al acestora? Gabriela Iacob, care a ajuns pe locul doi într-o astfel de competiție, a vorbit despre sacrificiile pe care le face o sportivă care își dorește să cucerească podiumul unui astfel de concurs.

„Ar trebui un minim de un an, pentru că trebuie să trecem prin două faze destul de importante, o perioadă de bulk, de acumulare a masei musculare, când trebuie să mâncăm mai mult și să facem mai puțin cardio, și printr-o perioadă de cut, la fel de importantă, pentru că atunci reliefăm mușchii construiți în faza anterioară. Începem pregătirea cu minim un an înainte. Masa muscular nu se acumulează de pe o zi pe alta. Ultima e cea mai restrictivă perioadă.”, a declarat Gabriela Iacob, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, difuzată la Spectacola, DC News și DC Medical. 

Cum arată meniul unei Miss Bikini

Dacă aspiri și tu să ajungi într-o astfel de competiție, trebuie să știi că nu te așteaptă deloc un drum ușor, ba chiar va trebui să treci printr-o dietă extrem de restrictivă, exact așa cum Gabriela Iacob o descrie mai jos.

„Perioada de definire este cea mai importantă. Aveam de mâncat doar câteva alimente, deci nu era greu de loc. Aveam același meniu în fiecare zi. Dimineața mâncam albușuri, fără gălbenușuri, cu sparanghel sau broccoli. Toate verdețurile te ajută foarte mult la digestie. Mai apoi aveam o masă de 100-150 grame de piept de pui cu broccoli, din nou, sau sparanghel. Sparanghelul este un diuretic foarte bun, este bine să-l avem la fiecare masă. Luam o cupă de proteină după sală. Apoi, după o oră, luam o altă masă, de cod, este unul dintre cei mai slabi pești. Seara mâncam din nou albuș de ou cu sparanghel. La ultimul concurs, care a fost în august, am început pregătirea pe 1 ianuarie, iar perioada de cut am început-o din mai, se face ușor, ușor.

Când eram în faza de bulk, aveam un cheat meal o dată pe lună, o singură masă, preferatul meu e burgerul. În perioada de cut, niciun cheat meal, maximum puneam niște scorțișoară pe albuș de ou și mă gândeam că mănânc desert. Este greu, dar și frumos. Am avut momente în care efectiv plângeam de foame la propriu, dar nu am renunțat.”, a zis Gabriela Iacob. 

Costumul de baie și machiajul, la fel de importante

Mai mult, nu trebuie să uiți nici de machiaj, de costumul de baie sau de încălțăminte, care și ele trebuie să fie impecabile. Juriul nu punctează doar mușchii, ci întregul pachet, spune Gabriela Iacob.

„M-am uitat la o culoare care să mă pună pe mine în evidență (n.r. costumul de baie), așa că fiind șatenă, am considerat că albastrul deschis e potrivit. Și accesoriile trebuie să fie bine puse la punct, încălțămintea trebuie să aibă toc înalt, la toate fetele la fel. Costumul trebuie să-ți pună în evidență formele, machiajul să fie îngrijit, fondul de ten să aibă aceeași nuanță cu tenul tău, să fie destul de pronunțat. Juriul se uită la ambalajul final.”, a mai spus ea.

Articole similare

De ce tunsoarea basca este atât de "la modă" acum

Tot mai mulți tineri dar și adulți au ales în acest an...

Cum faci covrigi ca la covrigărie la tine acasă

Află rețeta cu care poți să îți faci covrigi ca la...


Top citite
Înregistrarea 8D care a speriat ascultătorii. Noul trend pe TikTok/ Photo by cottonbro studio

Înregistrarea 8D care a speriat ascultătorii. Noul trend pe TikTok

Mark Zuckerberg s-a fotografiat BĂTUT! Ce a pățit fondatorul Facebook/Instagram

Mark Zuckerberg s-a fotografiat BĂTUT! Ce a pățit fondatorul Facebook

Trendul care face ravagii pe TikTok. Faci NPC și primești zeci de mii de dolari/Freepik

Trendul care face ravagii pe TikTok. Faci NPC și primești zeci de mii de dolari

Tom Hanks avertizează asupra unei reclame care îi foloseşte imaginea pe baza inteligenţei artificiale/Facebook

Tom Hanks avertizează asupra unei reclame care îi foloseşte imaginea pe baza inteligenţei artificiale

Misterul absenței inelului de logodnă de pe degetul lui Meghan Markle/Sursa foto Agerpres

Misterul absenței inelului de logodnă de pe degetul lui Meghan Markle

Nelly Furtado, în lenjerie, vedetă în cea mai nouă campanie a brandului lui Kim Kardashian/Facebook

Nelly Furtado, în lenjerie, vedetă în cea mai nouă campanie a brandului lui Kim Kardashian


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole