Ceaiul de mușețel, ce nu știai despre acesta. Cu ce nu trebuie să îl combini niciodată
Autor: Monika Baciu
Data publicării:
Ceaiul de mușețel este indicat în cazul mai multor afecțiuni. Totuși, există anumite cazuri în care nu trebuie combinat niciodată.

Ceaiul de mușețel are efecte recunoscute de specialiști asupra sănătății. Are efecte calmante și antioxidante, însă nu este indicat unor categorii de persoane. Ceaiul de mușețel poate preveni anumite boli, dar ajută la somn și la digestie. 

Ceaiul de mușețel folosit pentru clătirea părului are efectul de a-l decolora. Dacă ceaiul de muşeţel este folosit cu regularitate pentru a clăti podoaba capilară, remediul va ajuta părul să devină mai deschis la culoare - desigur, pe o perioadă mai lungă de timp. Pentru o strălucire naturală, părul trebuie lăsat să se usuce natural. Deși mușețelul are anumite proprietăți antibacteriene, la nivelul ochilor nu este un tratament indicat. Nu numai că nu funcționează, dar vă puteți expune și la riscuri suplimentare.

Ceaiul de mușețel poate fi folosit și pentru calmarea durerilor, acesta având proprietăţi antispasmodice şi antiinflamatoare, care sunt eficiente în tratarea crampelor la stomac, cât şi a crampelor intestinale. De asemenea, ceaiul de muşeţel reduce problemele legate de tranzitul intestinal şi ameliorează şi senzaţia de balonare.

Ceaiul de mușețel nu este indicat femeilor însărcinate deoarece poate provoca contracţii uterine. Ceaiul consumat de către sugari nu trebuie lăsat foarte mult la infuzat şi nici amestecat cu miere, sub nicio formă.

Persoanele astmatice trebuie să consume cu precauţie ceai de muşeţel, precum şi persoanele cu diferite alergii. Polenul când intră în tractul respirator, pe membrana mucoasă la persoanele cu imunitate slabă - există o alergie. Acest lucru poate duce, de asemenea, la dezvoltarea febrei fânului. Dacă simţiţi o senzaţie de greaţă şi vomă, este posibil să fie de la ceaiul de muşeţel prea concentrat.

Nu luaţi niciodată o aspirină cu ceai de muşeţel, din cauza proprietăţilor anticoagulante şi nici împreună cu medicamente sedative, notează NHI.

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile...


Top citite
Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Sursa: captură Youtube Bloodstockfestivals

Piesa zilei: Devil don't cry (string quartet version) | KING 810

Sursa: Freepik

1 Mai în Capitală: Evenimente speciale și vreme perfectă pentru distracție. Idei de activități

Sursa: Freepik

Primăvara se colorează în ritmurile anilor '80 și '90: "Retro Nostalgia Music" îți aduce cea mai tare petrecere la Predeal

Sursa: Freepik

Schimbă mașina pe pantofii comozi! Calea Victoriei se transformă în zonă pietonală de Paște


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel