Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Ficatul este un organ esențial, cu o varietate de funcții care includ ajutorul în digestia și metabolismul alimentelor, stocarea vitaminelor și mineralelor, curățarea toxinelor din sânge și sinteza proteinelor. În timp ce ficatul are capacitatea unică de a se regenera după o deteriorare, nu este invincibil, iar alegerile tale în materie de alimente și băuturi pot avea un impact mare asupra acestui organ.
Există multe alimente bogate în nutrienți care aduc beneficii ficatului, iar un grup alimentar deosebit de important este reprezentat de legume, potrivit eatthis.com
1. Sfeclă roșie
Unii pot crede că aroma acestei legume este puțin prea "pământie" și, deși s-ar putea să nu fie pe placul papilelor gustative ale tuturor, sfecla este plină de nutrienți care susțin sănătatea ficatului. Cercetările indică faptul că sucul de sfeclă roșie este o băutură care "promovează sănătatea" și "previne bolile" și poate fi deosebit de utilă pentru sănătatea ficatului. Un studiu a analizat în mod special impactul sfeclei asupra sănătății ficatului și a constatat că sucul de sfeclă roșie poate ajuta la protejarea ficatului împotriva anumitor clase de substanțe cancerigene.
Deși mai sunt multe de aflat despre impactul sfeclei roșii asupra ficatului, datele actuale sugerează că anumiți antioxidanți care se găsesc în sfecla roșie, numiți betalaine, au proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii. Este important de reținut că această constatare este specifică sfeclei roșii și este posibil ca alte soiuri de sfeclă, cum ar fi sfecla aurie, să nu posede aceleași niveluri de antioxidanți.
2. Broccoli
Desigur, toate legumele sunt bune, dar anumite substanțe nutritive specifice găsite în legumele crucifere - cum ar fi broccoli - par a fi deosebit de utile pentru integritatea ficatului. .
Broccoli poate fi savurat crud sau gătit și poate fi chiar mărunțit pentru a fi savurat sub formă de salată. Poate fi, de asemenea, un adaos la mâncăruri, precum pastele sau poate fi adăugat la o salată sau servit ca garnitură.
3. Varză de Bruxelles
O altă legumă importantă este varza de Bruxelles. În timp ce varza de Bruxelles poate îmbunătăți digestia și oferă tone de vitamine și minerale, aceasta conține, de asemenea, compuși pe bază de plante care au fost văzuți ca fiind de ajutor pentru funcția hepatică.
Varza de Bruxelles este cel mai des savurată după ce a fost prăjită, sotată sau gătită la aburi; cu toate acestea, ar putea fi mai benefic să adăugați în dietă mai multă varză Bruxelles crudă.
4. Frunze verzi
Acest grup de legume include varza kale, spanacul și varza, care pot fi benefice pentru starea generală de bine, inclusiv pentru sănătatea ficatului. Ca și celelalte legume din această listă, legumele cu frunze verzi sunt pline de antioxidanți care protejează organismul împotriva radicalilor liberi periculoși.
Frunzele verzi pot fi adăugate la o salată sau la un smoothie pentru a fi savurate crude, sau pot fi gătite într-o varietate de moduri. În timp ce acest studiu s-a concentrat în special pe spanac, toate verdețurile cu frunze conțin clorofilă, un compus care poate ajuta ficatul să neutralizeze compușii și substanțele chimice toxice.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...
Încoronarea regelui Charles al...