Cele mai bune trucuri pentru a scăpa de muște în sezonul cald. Trebuie să le încerci
Autor: , Romina Baluta | Dată: 02 aug 2022, 22:28
Vara este încă aici, temperaturile sunt ridicate iar muștele și țânțarii ne tot dau bătăi de cap. Există totuși câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a scăpa de ele.

1. Curățați după animalele dvs. de companie

Dacă aveți nevoie de un motiv pentru a vă ocupa de treburile legate de animalele de companie, iată-l. Muștele depun între 75 și 150 de ouă odată și preferă să depună aceste ouă pe fecale. Este important să strângeți zilnic gunoiul după animalele de companie și să vă asigurați că le păstrați cuștile curate.

2. Plantele aromatice au un efect benefic în combaterea insectelor

Plantele precum menta, lavanda, busuiocul, cimbrul s-au dovedit eficiente împotriva mai multor insecte. Muștele și țânțarii nu suportă lavanda, astfel doar câteva flori de lavandă prin casă, vor ține la distanță insectele. O eficiență la fel de mare o poate avea și uleiul de lavandă. Chiar și lumânarile cu aromă de lavandă ar putea fi utile pentru combaterea insectelor.

3. Aplicați benzi speciale pentru prinderea muștelor

O altă metodă de a scăpa de muște este să aplicați în casă o bandă specială pentru prinderea muștelor. Pur și simplu o agățați și priviți cum muștele se adună la ea.

4. Un alt truc pentru a scăpa de muște este cu o jumătate de lămâie pe care va trebui să o ornați cu un cățel de usturoi. Dacă nu aveți usturoi, ați putea să folosiți cuișoare, pe care să le înfingeți în lămâie, potrivit thespruce.com

Scapă de țânțarii enervanți cu doar două ingrediente

Soluțiile care se aplică pe corp conțin o substanță numită N,N-dietil-meta-toluamidă sau DEET.

Poate fi foarte periculos pentru sănătatea noastră, mai ales dacă suntem expuși la ea foarte des. Din fericire, există alternative naturale excelente care nu prezintă un risc pentru sănătate. 

Una dintre cele mai bune alternative ar trebui să fie uleiul de cocos. Conține acizi grași care acționează ca o excelentă barieră naturală.

Experții Departamentului Agriculturii din SUA au realizat un studiu care a fost publicat în revista științifică Scientific Reports.

Rapoartele experimentelor efectuate afirmă că au reușit să identifice acizii grași din uleiul de cocos, care sunt deosebit de eficienți în protejarea împotriva mușcăturilor de insecte.

Se presupune că aceștia sunt acizi grași a căror eficiență este comparabilă cu cea a DEET-ului, cu faptul că, desigur, nu există riscul unor efecte negative asupra sănătății.

Cercetătorii arată că uleiul de cocos în sine nu este neapărat suficient pentru a proteja cu succes împotriva țânțarilor și a altor insecte.

În experimente, au folosit o formă izolată de acizi grași, ceea ce înseamnă că concentrațiile au fost mult mai mari decât cele prezente în mod natural în uleiul de cocos. Forma concentrată de acizi grași lauric, decanoic și caprilic este așadar necesară pentru o protecție eficientă împotriva mușcăturilor de insecte, care în anumite cazuri pot fi foarte periculoase. Acizii grași sunt printre cei mai buni respingenți naturali.

Producerea repelentelor naturale

Ideal ar fi să folosim acizi grași izolați din uleiul de cocos, dar dacă acest lucru nu este posibil putem ajuta cu uleiuri esențiale care cresc eficacitatea uleiului de cocos. 

Uleiurile esențiale de citronella, lemongrass, catniă, lămâie eucalipt sau cuișoare pot oferi o protecție deosebit de eficientă. Puteți alege un singur tip de ulei esențial sau o combinație de uleiuri diferite. Baza pentru producerea de repellenți naturali va fi, prin urmare, uleiul de cocos. Pentru fiecare 100 de grame de ulei de cocos, folosește aproximativ 10 picături de ulei esențial sau amestec de uleiuri esențiale la alegere.

Citește continuarea AICI

Articole similare

Horoscop DRAGOSTE: 8 august. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscopul de dragoste pentru toate semnele zodiacale,...


Top citite
arhiva personală

Temperatura la care ar trebui să pui aerul condiționat al mașinii pentru a evita creșterea cu 20% a consumului de combustibil

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Gemeni, Taur, Berbec, Rac, Leu, Scorpion, Balanță, Săgetător. Despărțire, noi idei, furie, sprijin

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Balanță, Leu, Fecioară, Scorpion. Apar oameni din trecut, probleme la job

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Badea

Mircea Badea a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Carmen Brumă și Mircea Badea

Fază tare cu Carmen Brumă în vacanță. Iată unde este Mircea Badea după ce a apărut știrea că vedeta a plecat cu o persoană misterioasă


Cele mai noi articole

China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului

Republica Populară Chineză va continua exercițiile...