Cele mai comune greșeli atunci când îți setezi o parolă. Hackerii profită de asta
Autor: Andreea Ditcov
Data actualizării:
Data publicării:
Atunci când îți setezi o parolă, este posibil să faci o greșeală care să te expună riscului de a-ți fi furat contul și datele personale. 

Creșterea atacurilor cibernetice în 2022 a creat un peisaj al unui internet cu risc ridicat. Dar pentru mulți oameni, schimbarea obiceiurilor lor în privința parolelor încă nu este o prioritate.

Prima greșeală: reutilizezi parole vechi

Mai mult de două treimi dintre americani fac acest lucru și permit ca incidentele în care le-au fost sparte conturile să rămână un pericol chiar și ani de zile după ce au loc. Pentru a evita crearea unei parole noi pentru fiecare cont, oamenii au tendința de a reutiliza parolele cu mici variații, cum ar fi un număr sau un simbol suplimentar. Dar acestea sunt, de asemenea, ușor de ghicit de hackeri.

Ce trebuie să faceți: dezvoltați parole unice pentru fiecare dintre conturile dvs. Deși acest lucru poate părea descurajant, managerii de parole pot fi de mare ajutor în proiectarea și organizarea bibliotecii de parole.

A doua greșeală: folosești parole unice doar în cazul conturilor cu risc ridicat

Mulți utilizatori creează parole unice doar pentru conturile despre care cred că dispun de informații sensibile sau care au o probabilitate mai mare de a fi sparte, cum ar fi aplicațiile bancare online sau de lucru. 

Dar chiar și informațiile de bază ale utilizatorilor care folosesc conturi comune pot conține informații și date pe care fraudatorii le folosesc pentru a uzurpa identitatea utilizatorilor legitimi. Doar adresa dvs. de e-mail sau numărul de telefon pot fi valoroase pentru atacatori atunci când sunt combinate cu informații furate din alte ilegalități cibernetice.

Ce trebuie să faceți: Protejați toate conturile, chiar și pe cele pe care le utilizați rar, doar cu parole unice.

A treia greșeală: nu folosești un program manager de parole

Pe lângă autentificarea cu mai mulți factori, managerii de parole sunt tehnologii esențiale care pot consolida obiceiurile inteligente ale parolelor.Acești manageri vă pot ajuta să creați parole unice, de unică folosință și să le completați automat în conturi, un avans mare pentru cei 55% dintre utilizatori care gestionează parolele bazându-se pe memoria proprie. 

Chiar dacă faceți clic accidental pe un link de phishing, managerul de parole poate recunoaște discrepanța și poate alege să nu completeze automat.

Ce trebuie să faceți: alegeți un manager de parole care se potrivește nivelului dvs. personal de confort și nevoilor de tehnologie. Câteva opțiuni credibile care sunt în mod obișnuit bine revizuite includ 1Password, Bitwarden, Dashlane și LastPass. Deși toate oferă funcționalități similare, fiecare diferă prin caracteristici extinse și costuri.

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Captura Youtube

Românii, pregătiți pentru alegeri? Ce spun despre viitorul președinte și cei 14 candidați (VIDEO)

Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos

Papa Francisc spune că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un ''grav dezechilibru''

Captura Youtube

Bruno Mars şi Rosé interpretează pentru prima dată hitul lor viral ''APT.''

Captura Facebook

Cântăreţul Stromae, considerat o mândrie naţională în Belgia, decorat de regele Philippe

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani



Cele mai noi articole

A murit Gabriel Cotabiță

Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. 

pixel