Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Extrem de multe persoane își doresc să piardă în greutate, însă multe dintre ele nu reușesc acest lucru, în ciuda eforturilor uriașe. Cu toate acestea, trebuie să știi că nu este vorba doar de numărarea caloriilor și de a merge la sală, ci, în aceeași măsuri, trebuie să fii atent și la calitatea alimentelor pe care le consumi în viața de zi cu zi. Spre exemplu, cele care pot declanșa inflamația în organism îți pot influența extrem de mult dieta, spun specialiștii.
Kaitlyn Willwerth, specialist în domeniu, a dezvăluit faptul că produsele de carne procesate și carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea albă, sunt doi dintre cei mai mari vinovați pe care trebuie să-i elimini din dieta ta, dacă-ți dorești să recapeți cele mai ideale măsuri, notează shefinds.
Carnea procesată, cum ar fi baconul, cârnații și alte tipuri de salam și mezeluri sunt extrem de încărcate în grăsimi nesănătoase, conservanți și aditivi, care pot declanșa inflamații în organism, atunci când sunt consumate în mod regulat. Această inflamație cronică poate interfera cu procesele metabolice și poate perturba capacitatea organismului de a arde calorii în mod eficient, făcând mai greu procesul de slăbire.
„Cărnurile procesate nu numai că sunt bogate în grăsimi nesănătoase, dar conțin și aditivi precum nitrații și nitriții, care au fost legați de inflamații și boli cronice. Carnea procesată este bogată în grăsimi saturate, care pot duce la inflamație atunci când sunt consumate în exces. În plus, aditivii folosiți în aceste cărnuri, cum ar fi nitrații și nitriții, pot provoca stres oxidativ și inflamație în organism”, spune Willwerth.
Ea recomandă să faceți întotdeauna alegeri mai sănătoase, optând pentru sursele de proteină mai slabe, cum ar fi puiul, curcanul, peștele sau opțiunile vegetale, cum ar fi lintea și năutul.
Carbohidrații rafinați, inclusiv pâinea albă, cerealele cu zahăr și gustările procesate, pot duce la inflamații în organism datorită creșterii rapide a nivelului de zahăr din sânge. Această inflamație perturbă, astfel, echilibrul hormonal responsabil de reglarea sațietății, determinându-te să mănânci în exces și să iei în greutate.
„Pâinea albă și alți carbohidrați rafinați pot contribui, de asemenea, la inflamație. Au un indice glicemic ridicat, care poate provoca creșteri și scăderi ale nivelului de zahăr din sânge, ducând la inflamație”, mai spune specialistul.
Ea sfătuiește să înlocuiți carbohidrații rafinați cu cerealele integrale, cum ar fi pâinea integrală, orezul brun, quinoa sau ovăzul. Aceste opțiuni oferă un profil nutrițional mai bogat și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Este esențial să rețineți că fiecare aliment poate face parte dintr-o dietă echilibrată, atunci când este consumat cu moderație. Prioritizarea opțiunilor bogate în nutrienți este esențială pentru bunăstarea ta generală, dar există spațiu și pentru a te răsfăța cu deliciile tale preferate.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...