Celebrul trompetist Ibrahim Maalouf, exclus, cu acuzații grave, din juriul Festivalului de Film de la Deauville. Perturba liniștea aniversării. ”Sacrifică un om nevinovat”
Autor: Irina Constantin
Data publicării:
Noua directoare a Festivalului de Film American de la Deauville, Franţa, este cea care a avut curajul de a face schimbarea. 

Ea a anunţat că trompetistul franco-libanez Ibrahim Maalouf nu mai face parte din juriu, din cauza unui "disconfort apărut în echipă" legat de prezenţa acestuia, pe fondul mişcării #MeToo, informează AFP.

Aude Hesbert a explicat într-un interviu pentru ziarul francez La Tribune Dimanche că a luat "decizia dificilă" "de a-l exclude pe Ibrahim Maalouf din juriu", confom Agerpres. 

Festivalul sărbătorește a 50-a aniversare. Maalouf îi perturba liniștea


"Prezenţa lui Ibrahim Maalouf devenea din ce în ce mai problematică pentru buna desfăşurare, în linişte, a unui festival care sărbătoreşte a 50-a aniversare, care este şi prima mea ediţie şi pe care doresc să o conduc cu claritate şi transparenţă", a explicat ea, cu mai puţin de două săptămâni înainte de debutul acestei manifestări, care va avea loc între 6 şi 15 septembrie.

Ibrahim Maalouf a fost acuzat cu câţiva ani în urmă că a agresat sexual o minoră, un caz în care a fost achitat în 2020.

Avocata lui Maalouf: Sacrifică un om nevinovat



"Festivalul de la Deauville sacrifică un nevinovat pe altarul principiului suprem 'the show must go on' pentru interese mercantile", a reacţionat avocata acestuia, Fanny Colin, într-un mesaj transmis AFP sâmbătă seara.

"Festivalul i-a cerut lui Ibrahim Maalouf să se 'retragă în deplină discreţie', ceea ce el evident a refuzat", a adăugat ea, precizând că muzicianul va lupta în instanţă "împotriva acestei excluderi nedrepte şi dezonorante pentru autorii săi".

O cartă împotriva violenţei sexiste şi sexuale va deschide festivalul



"La anunţarea componenţei juriului pe 8 august, au existat numeroase reacţii pe reţelele sociale şi în mass-media şi un disconfort s-a instalat în echipă, deja afectată de cazul precedent", a adăugat Aude Hesbert.

Ea i-a succedat lui Bruno Barde la conducerea festivalului, acesta fiind suspendat după acuzaţii de agresiuni sexuale apărute pe site-ul de investigaţii Mediapart.

"La începutul festivalului, vom publica o cartă împotriva violenţei sexiste şi sexuale pentru a evita orice abuz de putere, chiar şi dincolo de MeToo. Vom fi extrem de vigilenţi cu privire la aceste subiecte pe viitor", a promis ea.

De ce decizia este controversată

Trompetistul francezo-libanez Ibrahim Maalouf este, în fapt, foarte apreciat. El având o poveste de viață aparte, această excludere este o controversă, dată fiind și achitarea din urmă cu patru ani. Când era copil, familia sa s-a mutat de la Beirut la Paris din cauza războiului civil libanez. Aflându-se brusc într-un tărâm ciudat, unde nici măcar nu știa limba, tânărul Maalouf și-a descoperit refugiul, spune el, în muzică. ”Prietenii mei de la școală au spus: ”Ok, tipul ăsta nu vorbește atât de mult, dar când cântă la pian, e grozav”.

Până la vârsta de opt ani, el a fost în turneu cu tatăl său Nassim - un trompetist renumit - cântând atât muzică clasică europeană, cât și muzică arabă.

Astăzi, el este un superstar în Europa. Într-un profil din 2022, The New Yorker l-a comparat cu Kenny G în ceea ce privește faima și Jon Batiste „în stil și respect critic”. 

Articole similare

Ce muzică ar trebui să aculte femeile gravide

Iată cele mai bune recomandări de genuri muzicale...


Top citite

Cântărețul român care a plătit 320 de euro pentru o apă în Germania

Miley Cyrus/ Captura Video

Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru piesa "Flowers"

Foto: captură Netflix /Netflix a fost dat în judecată! "Squid Game" este o copie a filmului "Luck"

Netflix a fost dat în judecată! "Squid Game" este o copie a filmului "Luck"

Foto: Agerpres

Eminem: Crimele lui Tupac și Biggie au fost un joc de domino, iar Diddy este vinovat

Captura Youtube

Shakira, deranjată de un fan! Ce a putut bărbatul să-i facă

Familia regală a decupat-o pe Meghan Markle din fotografia de ziua de naștere a Prințului Harry/Sursa foto Agerpres

Familia regală a decupat-o pe Meghan Markle din fotografia de ziua de naștere a Prințului Harry



Cele mai noi articole

Shakira, deranjată de un fan! Ce a putut bărbatul să-i facă

Shakira pare să fi fost deranjată de un fan care a...

Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru piesa "Flowers"

Miley Cyrus este acuzată că ar fi copiat un hit al lui...

pixel