Charli XCX: Despre albumul "Brat" și complexitatea femeilor - The Guardian
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Charlotte Aitchison, cunoscută sub numele de Charli XCX, este o vedetă pop care s-a simțit mereu ca o outsider. La doar 31 de ani, trăind între Londra și Los Angeles, Charli a scris numeroase hituri pentru alți artiști și a creat un stil unic în pop-ul experimental. Deși mulți tineri o cunosc foarte bine, ea rămâne într-o stare de „faimă, dar nu chiar”, inspirație pentru unul dintre cântecele de pe noul ei album, „Brat”.

Interviul cu Charli XCX aproape că nu s-a întâmplat; multe date au fost propuse și anulate. În cele din urmă, ne-am întâlnit pe Zoom, ea fiind în mașină, îmbrăcată într-un maiou maro, cu părul lung drapat peste centura de siguranță. „Îmi pare rău că am fost dificilă,” a spus ea. Este soft, elocventă și deadpan. Telefonul s-a deconectat și reconectat de mai multe ori pe M1 spre Luton, dar am reușit să terminăm discuția.

„Industria s-a schimbat mult,” spune Charli. „Mi s-a spus de mult timp că sunt un outsider și nu m-am simțit niciodată acceptată în scena muzicală britanică. Presa a perpetuat această narațiune despre mine.”

Charli XCX spune că a prosperat mereu pe ideea de a trăi o viață dublă. Ea este pe jumătate indiană și pe jumătate engleză: mama ei, Shameera, a venit dintr-o familie gujarati din Uganda, fiind forțată să fugă în anii 1970 sub regimul lui Idi Amin. Week-endurile le petrecea cu bunicii în Crawley, urmărind filme Bollywood, dar nu știe decât fraza „grăbește-te” în gujarati („jaldi-jaldi!”). Ea crede că nu a învățat limba pentru că mama ei a avut o tranziție dificilă în Marea Britanie.

Adolescenta Aitchison era „nepopulară” la școală, dar visa să facă muzică dance. La 15 ani, a anunțat că va pleca de acasă pentru a locui cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe Myspace, care promova rave-uri ilegale. Părinții ei au fost ușurați când a renunțat la această idee și a cerut doar să cânte la rave-uri. A reușit să intre la Slade School of Fine Art, dar s-a simțit intimidată și a renunțat după primul an.

După ce a abandonat Slade, Aitchison s-a implicat în scena muzicală PC Music, cunoscută pentru „hyperpop”-ul său postmodern. PC Music a transformat genul, folosind intens Auto-Tune și pitch-shift pentru a transforma cântăreții în avatare copilăroase și de altă lume. „Orice colaboratori cu care am lucrat până acum au considerat ideile mele ca fiind copilărești sau neelocvente,” spune Aitchison. „A fost nevoie de oameni dispuși să gândească drastic în afara cutiei pentru a face acele idei realitate, și asta am găsit la PC Music.”

„Industria s-a schimbat mult,” spune Charli XCX. „Am fost mereu sinceră. Am făcut un pas înainte și doi înapoi în ceea ce privește siguranța de sine, dar cred că asta e ceva uman.” Noul ei album, „Brat”, este un tribut adus naturii centrate pe sine a culturii internetului. Albumul este neobișnuit de intim și plin de minimalism inspirat de Sophie.

Unul dintre cântecele de pe album, „Girl, So Confusing”, abordează relațiile complicate între femei. „Sunt fericită cu drumul sinuos pe care l-am parcurs și cu statutul meu de outsider, pentru că uneori mă simt ciudat să fac parte din club. Sunt împăcată cu toate acestea. E totul în regulă.”

Charli XCX trăiește acum în Hollywood Hills, într-o casă care a aparținut anterior DJ-ului scoțian Calvin Harris, și este logodită cu George Daniel, bateristul trupei 1975. Într-o lume muzicală dominată de câțiva artiști care abia vorbesc cu presa, sinceritatea lui Aitchison este inestimabilă.

Articole similare

Marmeladă de corcoduşe. Cea mai tare rețetă de vară

Vara este perioada delicioaselor corcodușe. Și ce poate...

Top 11 filme de vizionat în iulie 2024

Cele mai bune filme care urmează să-i încânte pe...


Top citite
Ed Sheeran - Foto: captura Youtube Ed Sheeran - American Town

Ed Sheeran avertizează asupra siguranței precare din Londra

FOTO: Instagram, @britneyspears

Macy Gray își amintește de întâlnirea incomodă cu Britney Spears în studio

Sursa: captură Youtube Kendrick Lamar

Confruntarea dintre Kendrick Lamar și Drake atinge un nou nivel

Foto: Pexels

Primul caz din Georgia (SUA) care contestă interdicțiile de cărți anti-LGBTQ

Foto: Pexels

Dan Reynolds răspunde criticilor pentru concertele Imagine Dragons din Azerbaidjan și Israel

Foto: Pexels

Sean "Diddy" Combs, dat în judecată pentru presupuse activități de trafic sexual


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Graceland anunță săptămâna virtuală Elvis 2024

Virtual Elvis Week include un tur virtual al Graceland,...

pixel