Cinci alimente care ajută la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate în timp ce dormi
Autor: Valentina Miu
Data actualizării:
Data publicării:
Contrar a ceea ce s-ar putea crede, activitatea metabolică, la fel ca alte funcții esențiale pentru organism, nu se oprește în timpul somnului, ci continuă să activeze mecanisme, de aceea este important să ne uităm la ce și când mâncăm la cină, mai ales dacă ne preocupă menținerea greutății corporale.

Este greu de imaginat că organismul efectuează vreo activitate importantă în timp ce dormim, și nu există una, ci mai multe: respirația, funcția cerebrală, ritmul cardiac, temperatura sau funcția metabolică se adaptează la ciclurile de somn, de aici importanța unei odihne regulate. 

Controlul greutății corporale trece inevitabil prin exercițiul fizic și menținerea unei diete sănătoase, înțelegând acest lucru ca un set de reguli care nu pot ignora cina. De fapt, activitatea hormonală realizată de organism în timpul somnului este direct proporțională cu calitatea de a se produce mai multă insulină și cortizol, ceea ce duce la stocarea caloriilor suplimentare care călătoresc direct în abdomen sub formă de grăsime.

Continuând cu hormonii, este interesant să includem la cină alimente bogate în proteine, deoarece vor fi, de asemenea, bogate în triptofan, un aminoacid care stimulează melatonina și crește producția de serotonină. Primul reglează ciclul de somn, iar al doilea influențează apetitul, astfel că un echilibru mai mare între ele va asigura un somn de calitate.

Contează ce mănânci și când

Un factor esențial pentru un somn de bună calitate, împreună cu exercițiile fizice sau gestionarea anxietății/stresului, este dieta, și în special acele alimente și băuturi pe care le consumăm înainte de a merge la culcare. Programul este important: nu este sănătos să cinăm târziu sau să mâncăm în exces în ultima parte a zilei. Nici nu este recomandat să mergem la culcare cu foame pentru că atât pofta de mâncare, cât și disconfortul din cauza unei cine copioase ne vor ține treji.

În timpul liber, poate apărea posibilitatea de a abuza de nicotină, cafeină și alcool. Primele două se metabolizează lent și pot interfera cu somnul, în timp ce alcoolul, deși asociat cu un efect inițial de somnolență, este probabil să interfereze și el cu somnul.

Iaurtul grecesc este o alegere bună

Mai jos sunt câteva dintre alimentele care ajută la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate în timp ce dormi:

Iaurtul grecesc: este produsul lactat cu cele mai puține calorii și zaharuri, motiv pentru care facilitează activitatea metabolică. Un alt secret al cinei este conținutul ridicat de triptofan.

Lapte cu ciocolată: dacă conține cacao pur și într-o doză generoasă, este asigurată prezența de magneziu și, astfel, eliberarea de serotonină, care reglează apetitul și controlează, de asemenea, temperatura corporală.

Migdale: alături de fistic și nuci conțin cel mai mare conținut natural de melatonină. În timp ce acest lucru este important pentru a adormi, pentru arderea ușoară a caloriilor trebuie să ținem cont și de aportul lor de fibre și proteine vegetale.

Curcan: conține multe proteine și triptofan, ceea ce ajută să ne relaxăm înainte de a ne pune la somn.

Cereale integrale: conținutul lor important de fibre le face o opțiune bună pentru cină, deoarece pe de o parte crește senzația de sațietate și pe de altă parte sunt mai ușor de procesat metabolic, notează 20minutos.es.

Articole similare

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:


Top citite
Sursa: Freepik

Eurovision 2024: Finala grandioasă de la Malmö. Totul despre concurs

Sursa: captură Youtube LT_Live

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Fotografie de la Alexander Grey/pexels

Experții din Franța recomandă limitarea utilizării de către minori a telefoanelor inteligente și a rețelelor de socializare

Fotografie de la Pixabay/Pexels

Ce NU trebuie să faci în noaptea de Înviere

Fotografie de la Mohammad reza Fathian/pexels

Tradiții și obiceiuri în noaptea de Înviere

Fotografie de la Johannes Plenio/Pexels

Predicția înfricoșătoare din 2024 îi îngrozește pe britanici


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Ed Sheeran nu va lansa muzică nouă în acest an

Ed Sheeran a explicat că nu va lansa muzică nouă în...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Predicția înfricoșătoare din 2024 îi îngrozește pe britanici

Baba Vanga a făcut o serie de previziuni înfricoșătoare...

pixel