Cinci greșeli pe care le faci atunci când cureți televizorul. Încearcă să le eviți
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
Televizorul tău are nevoie de o curățare bună din când în când pentru a evita să adune mult praf și să fie acoperit de amprente unsuroase. S-ar putea să credeți că este o treabă simplă - doar o chestiune de a-l șterge cu o cârpă umedă și ați terminat. Din nefericire, puteți face totuși unele lucruri greșit atunci când curățați televizorul. Încercați să evitați aceste cinci greșeli de acum încolo.

Încercați să evitați aceste cinci greșeli atunci când curățați televizorul

1. Cârpă de vase

Folosiți o cârpă de vase standard pentru a curăța televizorul? Dacă da, este mai bine să o schimbați cu o cârpă din microfibră. Aceste șervețele sunt special concepute pentru a șterge murdăria de pe sticlă, ecrane, telefoane mobile și lentilele camerelor foto. Cel mai mare avantaj al unei cârpe din microfibră este că nu lasă dungi sau zgârieturi pe ecranul de sticlă.

2. Lichide

Lichidele pot provoca daune serioase ecranelor LCD, LED și cu plasmă, mai ales dacă lichidul conține amoniac, alcool sau acetonă. Cel mai bine este să curățați ecranul cu o cârpă uscată din microfibră. Frecați de câteva ori urmele de degete unsuroase, iar acestea vor dispărea aproape imediat. Dacă petele persistă, atunci folosiți un agent de curățare special conceput pentru curățarea ecranelor de sticlă, cum ar fi televizoarele, telefoanele mobile și monitoarele de calculator.

3. Pulverizare

Sunteți o persoană care pulverizează detergentul direct pe ecran? Atunci ar fi bine să scapi imediat de acest obicei. Televizoarele de modă veche pot rezista adesea la puțină apă, deoarece au un strat de sticlă. Cu toate acestea, nu pulverizați niciodată detergentul direct pe ecran. În schimb, pulverizați-l pe o cârpă din microfibră și apoi ștergeți-o peste ecran. Atunci când pulverizați lichidul direct pe ecran, există posibilitatea ca acesta să se scurgă în interiorul televizorului, ceea ce poate provoca daune serioase.

4. Telecomandă

Telecomanda merită, de asemenea, o bună curățare din când în când. O mulțime de bacterii pot pătrunde în telecomandă. Folosiți șervețele de curățare dezinfectante, dar mai întâi scoateți bateriile, deoarece umiditatea din șervețele le poate afecta și pe acestea.

5. Difuzoare

Majoritatea televizoarelor din ziua de azi au difuzoare încorporate. Acestea trebuie, bineînțeles, să fie și ele incluse atunci când vă curățați televizorul. Nu le curățați cu o cârpă umedă, deoarece lichidul se poate scurge înăuntru și poate provoca daune. Folosiți un aspirator pentru a îndepărta cu ușurință tot praful și alte impurități de pe difuzoare, potrivit tips-and-tricks.co

Articole similare

Cum să faci curățenie în mod eficient, înainte de Paște

Curățenia înainte de Paște poate fi o sarcină destul de...

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen

Reducerea grăsimii abdominale necesită o abordare...

Chiftele de post. Rețeta delicioasă

Iată o rețetă simplă și delicioasă de chiftele perfecte...

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

Cum poate exercițiul să influențeze starea noastră...


Top citite
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Sharon și Kelly Osbourne dezvăluie dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri/Facebook

Sharon și Kelly Osbourne au dezvăluit dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri

Kanye West și Bianca Censori

Kanye West, acuzat că l-a lovit pe bărbatul care a "agresat-o fizic" pe soția Bianca Censori


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel