Cinci lucruri de urmărit la Premiile Oscar
Autor: Echipa RadioDCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Premiile Oscar vor avea loc duminică, iar pentru cea de-a 95-a ceremonie, comedia trăsnită "Everything Everywhere All At Once" este favorită, cu 11 nominalizări.

Pentru a treia oară, gazda ceremoniei va fi comediantul american Jimmy Kimmel, care a debutat pe scena Premiilor Oscar în 2017, festivitate marcată de un moment penibil, când, din greșeală, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat peliculei "La La Land" în locul lui "Moonlight".

Așadar, în afară de distribuirea corectă a plicurilor, iată cinci lucruri de urmărit la această mega-messe hollywoodiană:

Rihanna urcă din nou pe scenă

În fiecare an, nominalizații la Oscarul pentru cel mai bun cântec fac spectacol. Astfel, diva pop Rihanna va reveni pe scenă, la doar câteva săptămâni după prestația de la Super Bowl, unde a dezvăluit că este însărcinată.

Artista, care nu a mai cântat live de ani de zile, va interpreta piesa "Lift Me Up" din filmul cu supereroi "Black Panther: Wakanda Forever".

Dar ar putea fi eclipsată de "Naatu Naatu Naatu", imnul amețitor din fenomenul indian "RRR". La fel ca și filmul de acțiune, piesa are un ritm alert și a ridicat publicul în picioare în multe dintre sălile de cinema de la Hollywood. Divertisment garantat.

Spectatorii nu o vor vedea pe Lady Gaga. Nominalizată pentru piesa "Hold My Hand", linia sonoră a noului "Top Gun", vedeta a declinat invitația, pe motiv că ”face un film”. 

O premieră istorică?

Categoria "Cea mai bună actriță" va fi probabil una dintre cele mai urmărite, cu un duel strâns între Michelle Yeoh, o mamă epuizată catapultată în super-eroină în "Everything Everywhere All At Once", și Cate Blanchett, o dirijoare strălucitoare și nemiloasă în "Tar".

Fostă James Bond, Yeoh ar putea deveni prima actriță asiatică care câștigă un Oscar. Dacă multrâvnita statuetă ar intra în posesia actriței britanice, Cate Blanchett ar putea intra într-un club foarte exclusivist al actorilor cu trei Oscaruri: doar șapte artiști au realizat această performanță. 

Oscar pentru Marvel?

Rolul legendarei Tina Turner într-un film biografic de acum 30 de ani, i-a adus o nominalizare, dar nicio statuetă. Oare un personaj de benzi desenate o va aduce, în sfârșit, pe Angela Bassett în Hall of fame-ul Oscarurilor?

Dacă regina Ramonda din "Black Panther: Wakanda Forever" o va conduce pe Bassett spre premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, actrița în vârstă de 64 de ani va deveni prima vedetă de la Hollywood care va câștiga un Oscar pentru un rol din Universul Marvel.

Printre concurenții dificili s-au numărat Jamie Lee Curtis, hilară în rolul unui auditor fiscal amărât în "Everything Everywhere", și Kerry Condon, o emoționantă pasionată de literatură pe o insulă pierdută în "The Banshees of Inisherin".

În Occident, nu vă puteți aștepta la asta?

Sunt filmele întotdeauna mai bune în versiunea originală? Dacă da, atunci adaptarea germană a filmului "Nimic nou pe frontul Vest" este sortită gloriei.

În 1930, versiunea americană a romanului pacifist al germanului Erich Maria Remarque despre ororile Primului Război Mondial a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Aproape un secol mai târziu, această nouă adaptare în limba lui Goethe ar putea permite Netflix să câștige pentru prima dată cea mai prestigioasă statuetă.

Aplaudat la BAFTA (premiile cinematografice britanice), filmul pare a fi singurul capabil să oprească valul stârnit de "Everything Everywhere All At Once".

O amintire neplăcută

Organizatorii Premiilor Oscar și-ar dori să uite de incidentul din 2022, când Wll Smith i-a tras o palmă comedianului Chris Rock, gazda de atunci a festivității. 

Dar nu, episodul va genera cu siguranță câteva glume inevitabile, dar producătorul executiv al Oscarurilor, Molly McNearney, dorește în mod clar să meargă mai departe. "Vom recunoaște evenimentul (...) și vom merge mai departe", a declarat ea în această săptămână.

Chris Rock însă nu este de aceeași părere. În emisiunea de săptămâna trecută, el a explicat că este de partea stăpânului de sclavi care îl bate pe personajul lui Will Smith în ultimul său film, "Emancipation".

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...


Top citite
Sursa: captură Youtube Sinteza Zilei

Actorul Florin Piersic are nevoie de susținerea noastră! Urmează o operație delicată

Sursa: captură Youtube DC NEWS

Previziunile Danielei Simulescu pentru 9 mai 2024. Zodiile care se bucură de apropierea lui Mercur de Chiron /video

Sursa: captură Youtube Netflix

Succesul românesc de pe Netflix continuă: Victor Dorobanțu revine în "Wednesday", sezonul 2

Sursa: captură X @Tesla_Optimus

Musk prezice un viitor dominat de roboți. Tesla pregătește o armată de umanoizi

Revelația lui Lady Gaga în Noul Film de Concert "The Chromatica Ball"

Revelația lui Lady Gaga în noul film de concert "The Chromatica Ball"

Sursa: Freepik

Ce poți face în București în acest weekend? Agenda completă (10-12 mai)


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cântece care durează o viață. La mulți ani, Billy Joel!

Astăzi, 9 mai 2024, celebrăm o legendă a muzicii - pe...

pixel