Cinci tipuri de semințe pe care trebuie neapărat să le introduci în dieta ta. Au beneficii semnificative pentru sănătate
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Specialiștii au identificat care ar putea fi semințele de care ai putea avea nevoie și tu în dieta ta.

Semințele există din cele mai vechi timpuri, însă noi abia recent am început să le apreciem cu adevărat puterea lor nutritivă incredibilă. De la fibre și grăsimi sănătoase, la vitamine și minerale, acestea sunt o sursă concentrată de nutrienți care pot face minuni pentru sănătatea noastră.

În funcție de tipul pentru care optezi ele pot avea, de asemenea, un conținut important de acizi grași omega-3, un nutrient cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și anxiolitice. Iar dacă vreți să vă creșteți aportul de proteine, semințele vă pot ajuta și în acest sens, în special pentru veganii și vegetarienii care au nevoie de opțiuni pe bază de plante. În plus, sunt prietenoase cu alergiile, doar semințele de susan încadrându-se în topul celor nouă alergeni. Pentru a te ajuta să iei cele mai bune alegeri nutritive, ți-am realizat un top al celor mai sănătoase semințe pe care trebuie să le introduci în dieta ta.

Semințe de Chia

Semințele de chia sunt o sursă puternică de nutrienți. În doar o porție de 2 linguri, veți obține 9 grame de fibre, 4 grame de proteine și o cantitate substanțială de micronutrienți, inclusiv fier, magneziu, fosfor și zinc. Sursă vegetală de acizi grași omega-3, semințele de chia vă pot susține sănătatea inimii prin scăderea colesterolului total, a trigliceridelor și a colesterolului LDL (rău), crescând în același timp colesterolul HDL (bun). De asemenea, s-a demonstrat că semințele de chia reduc tensiunea arterială la persoanele cu diabet de tip 2, notează Eatthis.

Semințe de in

 O porție de 2 lingurițe de semințe de in conține 4 grame de fibre, 2,5 grame de proteine și 6 grame de acizi grași omega-3 sănătoși. Acestea pot ajuta la diminuarea constipației, la diversificarea microbiomului intestinal, la scăderea tensiunii arteriale sistolice și diastolice și la reducerea vârfurilor de zahăr din sânge, după o masă bogată în carbohidrați. Semințele de in conțin, de asemenea, mai mulți micronutrienți importanți, cum ar magneziul.

Semințe de cânepă

Bogate în grăsimi sănătoase, semințele de cânepă au un raport optim între acizii grași omega-6 și omega-3. Menținerea unui raport scăzut între omega-6 și omega-3 este importantă pentru a preveni apariția bolilor cronice, deoarece cantitățile mari de omega-6 favorizează inflamațiile și bolile cardiovasculare. 

Quinoa

Comercializată în mod obișnuit ca fiind o cereală integrală, quinoa este, de fapt, o sămânță. Aceasta are mai multe beneficii pentru sănătate, precum ar fi faptul că susține sănătatea inimii prin scăderea riscului pentru factorii de boli cardiovasculare, inclusiv trigliceridele, colesterolul total, colesterolul LDL, nivelul de insulină din sânge și circumferința taliei.

Quinoa este o sursă sănătoasă de carbohidrați și poate fi adăugată într-o varietate de preparate.

Semințe de susan

Semințele de susan sunt o sursă bună de vitaminele B1, B3 și B6.

Fie că sunt măcinate sub formă de tahini sau presărate peste tofu, semințele de susan oferă o aromă subtilă și plăcută preparatului, care va duce felul de mâncare la un alt nivel.

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile...


Top citite
Sursa: captură Youtube System Of A Down Live

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Sursa: Freepik

Ritmuri contemporane, esență clasică: "O noapte furtunoasă" revine pe scena Teatrului de Comedie

Sursa: Freepik

Unde se termină ficțiunea și începe realitatea? Daniel Radcliffe își separă drumul de J.K. Rowling din cauza comentariilor împotriva transexualilor

Sursa: captură Youtube The Late Show with Stephen Colbert

Pierderea Oscarului, o binecuvântare? Ethan Hawke dezvăluie cuvintele unui celebru producător

Sursa: Freepik

Transformă mielul într-o capodoperă culinară: Rețeta savuroasă de stufat!

Sursa: Freepik

Muzeul Satului împlinește 88 de ani și te invită la o serie de evenimente speciale!


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Lost In Hollywood | System of a Down

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Chitaristul Duane Eddy a murit la vârsta de 86 de ani

Chitaristul american Duane Eddy, cunoscut pentru...

pixel