Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
Coca-Cola, care s-a situat în fruntea listei în ultimii patru ani de când se realizează acest studiu din 2018, produce aproximativ 10 la sută din recipientele din plastic asociate mărcii care se aruncă în întreaga lume, reprezentând peste 3 milioane de tone de deşeuri, notează studiul.
Greenpeace semnalează de asemenea că Unilever, una dintre mărcile ce copatronează Summitul Climatic COP26 de la Glasgow, a depăşit anul acesta Nestlé ca poluator cu plastic, ocupând locul trei în lume.
În top 10 cei mai mari poluatori cu plastic din lume mai figurează Procter &Gamble, Mondelez, Philip Morris, Danone, Mars şi Colgate-Palmolive.
Studiul s-a realizat cu ajutorul a 11.000 de voluntari care au curăţat plajele din 45 de ţări şi care au strâns peste 330.000 de ambalaje din plastic.
Citește și Arme din timpul Războiului rece. Ceva mai trăsnit, greu de imaginat
Greenpeace aminteşte şi impactul poluării cu plastic asupra schimbărilor climatice, având în vedere că 99% din aceste ambalaje sunt fabricate folosind combustibili fosili în industria petrochimică.
În timp ce Coca-Cola a fost sursa principală de poluare cu deşeuri plastice în Africa şi Europa, în SUA Nestle este compania care a poluat cel mai mult - Greenpeace descoperind pahare de la Solo Cup şi Starbucks.
Corporaţiile, care generează în continuare cantităţi uriaşe de deşeuri, trebuie să îşi asume responsabilitatea unei schimbări fundamentale. Înainte de orice, e nevoie ca acestea să oprească producţia de plastic de unică folosinţă, să adopte practici care stopează irosirea resurselor naturale şi să prioritizeze investiţii considerabile în materiale sustenabile, reutilizabile, prietenoase cu mediul, a avertizat Greenpeace.
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...