Cojile de portocală, MINUNE în grădină. Ce beneficii surprinzătoare vă aduc
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
După ce ați terminat de mâncat o portocală, primul instinct ar putea fi să aruncați resturile. Desigur, ce faceți cu resturile alimentare vă privește, dar trebuie să știți că, cojile de portocale au mult mai multe de oferit - mai ales dacă aveți o grădină.

Cojile de portocale produc rezultate mai bune pentru mult mai puțină muncă. Iată câteva dintre modalitățile de a folosi cojile de portocale în grădina ta.

Ghivece  pentru răsaduri

Chiar înainte ca grădinăritul (în aer liber) să înceapă oficial, cojile de portocale sunt acolo pentru tine, servind ca mici ghivece  pentru răsaduri. Înainte de a mânca o portocală, tăiați-o în două, apoi scoateți fructele și faceți o gaură în partea de jos a cojii pentru scurgere. Adăugați niște pământ și semințe și urmăriți cum crește. Când este timpul să o transferați afară, poate fi plantată în pământ întreagă.

Momeală și îndepărtarea melcilor

Aveți nevoie să scăpați de melcii din grădina dumneavoastră? Așezați coaja unei jumătăți de portocală în grădina dvs. (sau, mai bine, mai multe coji în toată parcela). În dimineața următoare, există o șansă bună ca aceasta să conțină câțiva melci rezidenți ai grădinii dvs. De acolo, puteți muta cojile - cu melci cu tot - undeva departe de grădina dumneavoastră.

Combatere a dăunătorilor

Melcii sunt doar începutul: Cojile de portocale sunt capabile să îndepărteze toate tipurile de dăunători din grădină. După ce ați verificat de două ori că toate fructele cărnoase au fost îndepărtate de pe coajă, tăiați-o în fâșii și împrăștiați-le pe acestea prin grădină.

După cum se pare, multe insecte și rozătoare care sunt fane de a vă sfâșia grădina nu sunt fani ai mirosului de portocale. Așa că, atunci când așezați aceste fâșii de coajă în jurul bazei unei plante, o mulțime de dăunători vor pleca mai departe. Doar asigurați-vă că schimbați cojile odată ce încep să se usuce (cu cât sunt mai uscate, cu atât sunt mai puțin eficiente).

Un spray natural care împiedică apariția dăunătorilor

Cojile de portocale pot fi folosite și pentru a face un spray natural care va ține departe de grădină melcii, afidele, furnicile, muștele albe, muștele fructelor și alte insecte. Doar puneți câteva coji de portocale și o cană de apă într-o oală și aduceți la fierbere. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 10 minute, apoi opriți focul. După ce s-a răcit, strecurați lichidul și puneți-l într-o sticlă de spray goală. Stropiți-l pe plantele din grădină (și din casă) la fiecare trei-patru zile.

Ca hrană pentru plante

Atunci când folosiți cojile de portocală în grădină ca ghiveci  sau ca un factor de descurajare a insectelor, acestea oferă, de asemenea, plantelor dvs. nutrienți importanți, cum ar fi fosforul, azotul și potasiul, potrivit lifehacker.com

Articole similare

Cum să faci curățenie în mod eficient, înainte de Paște

Curățenia înainte de Paște poate fi o sarcină destul de...

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen

Reducerea grăsimii abdominale necesită o abordare...

Chiftele de post. Rețeta delicioasă

Iată o rețetă simplă și delicioasă de chiftele perfecte...

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

Cum poate exercițiul să influențeze starea noastră...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

The Beatles

Filmul documentar "Let it Be" al trupei The Beatles a fost restaurat și se îndreaptă spre Disney+

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel