Companiile chineze se extind global din cauza situației interne a țării lor
Autor: radiodcnews Team
Data actualizării:
Data publicării:
Din ce în ce mai multe companii chineze se îndreaptă spre Occident, din cauza situației din țara lor. 

Unele mărci de consum chineze se extind în străinătate, pe piețe precum SUA și Asia de Sud-Est. Se exemplu Miniso, un vânzător de jucării și produse de uz casnic din Guangdong. Miniso a deschis un magazin emblematic în SoHo din New York în februarie. Valoarea brută a mărfii magazinului - o măsură a vânzărilor în timp - este de aproximativ 500.000 de dolari pe lună, cu un milion de dolari pe lună probabil până în decembrie, a declarat fondatorul și CEO-ul Jack Ye pentru CNBC la sfârșitul lunii iunie.

Mai important, compania a transmis că pentru magazinele operate direct din Statele Unite, marja de profit brut a Miniso este cu mult peste 50%.

Un retailer de produse sub 10 dolari

„Dacă putem obține o poziție fermă aici și să creăm o afacere bună, nu vom avea nicio problemă în general în SUA”, a spus Ye, potrivit unei traduceri CNBC. Scopul său este să devină primul retailer de „10 USD și sub” din întreaga lume.

Magazinele Miniso au început să apară în China continentală în urmă cu aproape 10 ani, extinderea în străinătate începând cu 2015 în Singapore. În luna martie, compania a spus că 37% din cele 5.113 magazine ale sale erau în străinătate.

Creștere mai rapidă în afara Chinei

La fel ca multe companii, Miniso a văzut vânzările în scădere în timpul pandemiei. Mai mult de două treimi din veniturile sale provin încă din China. Dar, în ultimele câteva luni, datele au arătat o creștere relativ rapidă la nivel internațional față de național, ca urmare a efectelor diferite ale pandemiei.

În cele nouă luni încheiate la 31 martie, a spus compania, veniturile sale din China au crescut cu 11% de la an la an la 5,91 miliarde de yuani, față de o creștere de 48% în străinătate, la 1,86 miliarde de yuani.

Vânzările cu amănuntul din China au rămas în urmă de când a început pandemia în 2020. O scădere a pieței imobiliare nu a ajutat. Înclinația localnicilor de a economisi, mai degrabă decât de a cheltui sau de a investi, a urcat la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani, potrivit sondajelor Băncii Populare din China.

China: Nori negri sau chiar furtuni vin peste Strâmtoarea Taiwan

Ministru de externe chinez Wang Yi a atras atenţia, într-un discurs susţinut luni la Jakarta, că ţările asiatice ar trebui să evite să fie folosite ca 'piese de şah' de marile puteri într-o regiune ce riscă să fie remodelată de factori geopolitici, transmite Reuters.

Vorbind la sediul Asociaţiei Statelor din Asia de Sud-Est (ASEAN), Wang a spus că multe ţări din regiune se află sub presiune să aleagă de partea cui se situează. 'Ar trebui să izolăm această regiune de calcule geopolitice, de la a fi folosită ca piese de şah de rivalitatea între mari puteri şi de coerciţie', a afirmat Wang. 'Viitorul regiunii noastre ar trebui să fie în mâinile noastre', a adăugat el.

Asia de Sud-Est a fost mult timp o zonă de fricţiuni geopolitice între mari puteri dată fiind importanţa sa strategică, unele ţări din regiune fiind reticente să adopte un partizanat în actuala rivalitate dintre SUA şi China.

Discursul lui Wang, tradus de un translator, a fost rostit la câteva zile după ce ministrul chinez a participat în Bali la reuniunea omologilor săi din G20 şi în contextul demersurilor sale diplomatice intense în regiune în ultimele săptămâni.

În marja G20, Wang a avut o discuţie de cinci ore cu secretarul de stat american Antony Blinken, prima între cei doi începând din octombrie şi pe care ambii au descris-o ca 'sinceră'. Citește mai multe AICI.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...

Finlanda a cumpărat ”Praștia lui David” din Israel

Este o dorință mai veche a Finlandei. 


Top citite
Captura Instagram

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Eminem

Eminem anunță un nou album și declară 'The Death of Slim Shady'

Sursă foto: Freepik

Poate iaurtul să reducă riscul de diabet? Iată ce spun experții

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Captura Youtube

Oana Radu a vorbit despre declinul său din muzică: După Vocea României a venit un val și m-a dărâmat

 Foto: Facebook The Family Royal

Palatul Buckingham actualizează în mod regulat planurile de înmormântare. Ce se întâmplă cu Regele Charles


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zendaya ar putea reveni în industria muzicală „într-o zi"

Zendaya a vorbit despre revenirea ei în industria...

pixel