Criptomonede: Binance US cumpără Voyager Digital pentru 1 miliard de $
Autor: Simona Duta
Data publicării:
Este sfârșitul unei alte telenovele încâlcite din lumea criptomonedelor. Platforma de împrumuturi Voyager Digital va fi în cele din urmă achiziționată de Binance US, filiala americană a celei mai mari platforme de schimb de criptoactive din lume, Binance.

Forțată să declare faliment în SUA în această vară, după prăbușirea stablecoin TerraUSD și intrarea în incapacitate de plată a fondului de acoperire Three Arrows Capital, firma de brokeraj și de creditare Voyager Digital semnase, inițial, un prim protocol de preluare cu FTX.

La momentul respectiv, directorul său general Sam Bankman-Fried a pus pe masă 1,4 miliarde de dolari pentru a achiziționa platforma criptografică. Ceea ce a urmat însă a făcut ca operațiunea să devină nulă și neavenită...

La redeschiderea procedurii de depunere de oferte, la start s-au aliniat mai mulți jucători, inclusiv Binance US. În noiembrie, într-un interviu acordat agenției Bloomberg, directorul general al platformei, Changpeng Zhao, a anunțat că Binance US își va reînnoi oferta pentru Voyager Digital.

Acordul anunțat luni, 19 decembrie, se ridică la 1,022 miliarde de dolari. A fost "cea mai mare și cea mai bună ofertă" pentru activele Voyager, "cu obiectivul principal de a maximiza valoarea restituită clienților și celorlalți creditori într-un interval de timp cât mai scurt posibil", potrivit comunicatului emis de Voyager Digital.

Acordul mai trebuie aprobat de instituțiile de resort, care se vor pronunța pe 5 ianuarie 2023. Acordul reprezintă o nouă speranță pentru cei aproximativ 100.000 de clienți afectați de prăbușirea companiei de brokeraj de a-și recupera total sau parțial activele.

Citește și Febra aurului alb: O nouă sursă de litiu va fi disponibilă în Franța

Gigantul de pe piața mineralelor, Imerys, cu sediul central la Paris  intenționează să dezvolte un proiect de extracție a litiului care se speră să contribuie la satisfacerea cererii și la asigurarea ofertei pentru piața emergentă a vehiculelor electrice din Europa. Într-o declarație de luni, Imerys a declarat că Proiectul său Emili va fi amplasat într-un loc din centrul Franței, compania estimând că va deține 34.000 de tone metrice de producție de hidroxid de litiu în fiecare an începând cu 2028.

Potrivit companiei, acest nivel de producție ar fi suficient pentru a „echipa aproximativ 700.000 de vehicule electrice pe an”. Pe lângă utilizarea sa în telefoane mobile, computere, tablete și o serie de alte gadget-uri sinonime cu viața modernă, litiul - pe care unii l-au numit „aur alb” ... Citește mai departe AICI

Articole similare

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...


Top citite
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Sharon și Kelly Osbourne dezvăluie dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri/Facebook

Sharon și Kelly Osbourne au dezvăluit dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri

Kanye West și Bianca Censori

Kanye West, acuzat că l-a lovit pe bărbatul care a "agresat-o fizic" pe soția Bianca Censori


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel