Criptomonede: Binance US cumpără Voyager Digital pentru 1 miliard de $
Autor: , Simona Duta | Dată: 20 dec 2022, 00:51
Este sfârșitul unei alte telenovele încâlcite din lumea criptomonedelor. Platforma de împrumuturi Voyager Digital va fi în cele din urmă achiziționată de Binance US, filiala americană a celei mai mari platforme de schimb de criptoactive din lume, Binance.

Forțată să declare faliment în SUA în această vară, după prăbușirea stablecoin TerraUSD și intrarea în incapacitate de plată a fondului de acoperire Three Arrows Capital, firma de brokeraj și de creditare Voyager Digital semnase, inițial, un prim protocol de preluare cu FTX.

La momentul respectiv, directorul său general Sam Bankman-Fried a pus pe masă 1,4 miliarde de dolari pentru a achiziționa platforma criptografică. Ceea ce a urmat însă a făcut ca operațiunea să devină nulă și neavenită...

La redeschiderea procedurii de depunere de oferte, la start s-au aliniat mai mulți jucători, inclusiv Binance US. În noiembrie, într-un interviu acordat agenției Bloomberg, directorul general al platformei, Changpeng Zhao, a anunțat că Binance US își va reînnoi oferta pentru Voyager Digital.

Acordul anunțat luni, 19 decembrie, se ridică la 1,022 miliarde de dolari. A fost "cea mai mare și cea mai bună ofertă" pentru activele Voyager, "cu obiectivul principal de a maximiza valoarea restituită clienților și celorlalți creditori într-un interval de timp cât mai scurt posibil", potrivit comunicatului emis de Voyager Digital.

Acordul mai trebuie aprobat de instituțiile de resort, care se vor pronunța pe 5 ianuarie 2023. Acordul reprezintă o nouă speranță pentru cei aproximativ 100.000 de clienți afectați de prăbușirea companiei de brokeraj de a-și recupera total sau parțial activele.

Citește și Febra aurului alb: O nouă sursă de litiu va fi disponibilă în Franța

Gigantul de pe piața mineralelor, Imerys, cu sediul central la Paris  intenționează să dezvolte un proiect de extracție a litiului care se speră să contribuie la satisfacerea cererii și la asigurarea ofertei pentru piața emergentă a vehiculelor electrice din Europa. Într-o declarație de luni, Imerys a declarat că Proiectul său Emili va fi amplasat într-un loc din centrul Franței, compania estimând că va deține 34.000 de tone metrice de producție de hidroxid de litiu în fiecare an începând cu 2028.

Potrivit companiei, acest nivel de producție ar fi suficient pentru a „echipa aproximativ 700.000 de vehicule electrice pe an”. Pe lângă utilizarea sa în telefoane mobile, computere, tablete și o serie de alte gadget-uri sinonime cu viața modernă, litiul - pe care unii l-au numit „aur alb” ... Citește mai departe AICI

Articole similare

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Pasta de dinți la borcan, sirop de arțar vărsat,...

Sharon Stone anunță că a pierdut jumătate din avere

Sharon Stone a dezvăluit că a pierdut "jumătate" din...

Americanii cumpără mai multe viniluri decât CD-uri

Pentru prima dată după 1987, vânzările de discuri vinil...


Top citite
Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum / Facebook

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum

Berea praf nu este o idee nouă

O berărie din Germania a inventat berea praf. Ce spun experții

Nimic preambalat

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Surorile Kardashian au "INCENDIAT" Instagramul după ultima lor postare

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe / Photo by David Cassolato

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe


Cele mai noi articole

Buna Vestire! Ce este interzis să faci sâmbătă, 25 Martie

Sărbătoarea cu cruce roșie numită ,,Buna Vestire” este...

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Pasta de dinți la borcan, sirop de arțar vărsat,...