Culoarea cea mai bună pentru ameliorarea stresului. De asta ai vrea în Maldive
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Nu numai că încurajează o bună luare a deciziilor, dar creează și o nevoie de structură. 

Când vedem culoarea turcoaz, ne face să ne dorim să fim mai organizați.

Turcoazul este considerat o culoare emoțională care vindecă, promovează sentimentele pozitive și ajută la ameliorarea stresului. 

Pe lângă faptul că este o piatră prețioasă, turcoazul este marcă înregistrată pentru Caraibe, Maldive, sau insulele din Pacificul de Sud. Turcoazul este o culoare albastru-verde numită după mineralul cu același nume. Turcoazul este poate cea mai veche piatră prețioasă din istoria omenirii, talismanul regilor, șamanilor și războinicilor. Este o piatra de protectie, puternică și opacă, dar linistitoare la atingere si vindecatoare.

Cuvântul „turcoaz” datează din secolul al XVII-lea și provine din cuvântul francez „turcoaz”, care înseamnă „turc”, deoarece rutele comerciale care aduceau turcoazul în Europa din minele din Asia Centrală treceau prin Turcia, iar comercianții venețieni cumpărau adesea piatra din bazarurile turcesti.

Emoție

Culoarea turcoaz isi poate schimba nuanta sub influenta luminii sau datorita reactiilor chimice datorate actiunii aciditatii pielii. Turcoazul este o culoare comună pe cupole și în interioarele marilor moschei din Iran, Asia Centrală și Rusia. Evocă emoții Potrivit lui Jacob Olesen, fondatorul Color Meanings, un site web de simbolism și design al culorilor și un expert de renume mondial în culori și în înțelegerea impactului acestora asupra emoțiilor și comportamentului uman, turcoazul evocă emoții.

Stabilitate

Psihologia culorilor sugerează că turcoazul ne vindecă și ne controlează emoțiile. Datorită acestui lucru, obținem stabilitate emoțională. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a turcoazului poate promova dezechilibrul emoțional, subliniază Olesen. El adaugă că calitățile negative asociate cu turcoaz sunt narcisismul, stresul, secretul și lauda. Dar, în orice caz, crede el, turcoazul are efecte pozitive. „Turcoazul reînnoiește, încălzește și calmează sufletul, pe care îl putem atribui subtonurilor de albastru, spiritului energizant al elementelor galbene și aspectelor încurajatoare ale componentelor verzi. Împreună, aceste trei nuanțe fac turcoazul atât incitant, cât și relaxant. Pentru a combate stresul și oboseala, apelează la turcoaz. Dispoziția ei calmă și însorită nu va dezamăgi”, crede Olesen.

Gândim mai clar

Turcoazul ne ajută să gândim clar, motiv pentru care este culoarea ideală atunci când apare o urgență. Nu numai că încurajează o bună luare a deciziilor, dar creează și nevoia de structură. 

Când vedem culoarea turcoaz, ne face să ne dorim să fim mai organizați. „Controlul emoțiilor este mai ușor de spus decât de făcut. Culoarea turcoaz facilitează acest proces prin calmarea sistemului nervos. Când nervii ne sunt relaxați, duce la o viață fără stres. În plus, crește încrederea în sine, făcându-ne mai încrezători în alegerile noastre zilnice. Pentru vorbitorii publici, privirea la culoarea turcoaz poate aduce un val de calm - atunci când ținem un discurs, culoarea turcoaz ne amintește să ieșim din cap, ceea ce ne permite apoi să rămânem concentrați și pe punctul de vedere”, explică Olesen. 

Pe lângă toate acestea, culoarea turcoaz are o capacitate incredibilă de a se conecta cu sufletul nostru.

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...


Top citite
Captura Youtube

Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"

Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Captura Youtube

Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Sursa: captură Youtube TVR

Moare sau nu moare regele? Victor Rebengiuc: "Nu am nimic special"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Stevie Wonder a primit cetăţenia ghaneză

Cantărețul american Stevie Wonder, una dintre legendele...

pixel