Cum ai grijă de flori, cât timp ești plecat în vacanță. Cele mai bune sfaturi de la specialiști
Autor: , Andreea Cercel | Dată: 16 iun 2022, 15:05
Florile necesită o îngrijire adecvată și cât timp ești plecat în vacanță.

În timp ce o vacanță de două săptămâni poate părea de vis pentru tine, acest lucru poate fi un coșmar pentru plantele tale, mai ales în zilele fierbinți de vară, când au nevoie de mai multă atenție constantă. Mai jos vei afla cele mai bune sfaturi ale specialiștilor, pentru întreținerea plantelor, în timp ce ești plecat de acasă.

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare, așadar, este cât timp vei fi plecat de acasă. Plantele sunt destul de rezistente, iar majoritatea ar trebui să fie bine dacă le lași singure o săptămână sau mai puțin. Dacă pleci pentru mai mult de o săptămână, nu este o idee rea să iei câteva măsuri de precauție. Când o faci, este important să iei în considerare amplasarea plantelor tale, în primul rând.

De asemenea, planul tău trebuie să fie unul diferit pentru plantele de afară, față de cele de pe pervazul din casă. Iată câteva reguli generale pentru expunerile de interior și de exterior:

Cum trebuie să îngrijești plantele amplasate afară

Pentru ca grădina ta să rămână intactă cât timp ești plecat, Sarah Barbosa, o cultivatoare cu o fermă prosperă din Texas, spune că un sistem de irigare programat va face minuni.

"Este destul de esențial, chiar dacă nu călătoriți. Viața devine pur și simplu mai simplă", spune aceasta, potrivit mindbodygreen.com

Dacă nu ai unul și nici nu ai timp să te ocupi de instalarea lui, ai putea, de asemenea, să rogi un vecin sau un prieten să treacă pe la tine și să-ți verifice grădina, dacă există plante prețioase de care îți faci griji.

Cum trebuie să îngrijești plantele din interior

Odată ce pleci de acasă, unele dintre cele mai rezistente plante de apartament nici nu vor observa că ai plecat. De aceea, Clara Leung, consultant în plante și feng shui, care îi învață pe oamenii ocupați cum să îngrijească verdeața, recomandă să împarți plantele de interior în trei categorii:

- Plante care necesită puțină întreținere: Nu vor avea nevoie de nimic cât timp ești plecat
- Plante care necesită întreținere medie: Ar putea folosi unul dintre sistemele de autoapărare de mai jos, în funcție de cât timp vei fi plecat
- Plante care necesită multă întreținere: Ai nevoie de cineva care să vină și să le supravegheze

Dacă ai plante care necesită multă întreținere, Leung recomandă să le lași acasă la un prieten sau la un vecin, înainte de a pleca.

"În acest fel, ei pot de fapt să le supravegheze zilnic", explică ea.

Articole similare

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare

De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.