Cum disciplinăm părul electrizat în lunile reci?
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Ce avem de făcut iarna când părul o ia razna şi devine rebel de la umiditatea din aer?

Credeai că cel mai mare dușman al părului este apa sărată din mare? Ei bine, te înșeli! Anotimpul rece este cel care creează cele mai multe probleme, deoarece, odată cu aerul tipic sezonului de iarnă, părul devine uscat, nu își păstrează stilul și, înainte de a-ți da seama, devine încrețit, făcând dificilă disciplinarea acestuia. Prea des, însă, avem tendința să ne subestimăm podoaba capilară și să nu ne hrănim părul așa cum ar trebui. Rezultatul? Invariabil, o claie de păr creț.

Atenţie specială pe timpul iernii

Iarna, părul, precum și pielea, sunt afectate de efectele temperaturilor scăzute. De altfel, fiecare anotimp aduce cu sine nevoi specifice, chiar dacă acestea sunt poate mai puțin evidente decât căderea părului tipic toamnei sau efectele soarelui vara.

De fapt, iarna aduce cu ea mai multe capcane pentru podoaba ta capilară: culoarea decolorată și părul electrizat sunt doar două dintre semnalele de alarmă. Explicația: în lunile reci, obișnuim să ne acoperim părul cu pălării și eșarfe, însă… pe bună dreptate! A nu face acest gest ar fi mai rău, însă frecarea constantă dintre accesoriile utilizate și părul nostru produce electricitate. Rezultatul este un păr uscat și electrizat, tern și poate chiar sensibilizat. Optează mai bine pentru accesorii din bumbac și lână.

Astfel, în sezonul rece, coafarea și îngrijirea părului tău devin mai dificile. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet look-ul. Din fericire, există câteva trucuri simple pe care le poți încerca pentru a-ți disciplina părul. Pentru a contracara acest efect, trebuie să-i oferi părului tău un plus de răsfăț, iar pentru asta ai nevoie de produse super hrănitoare, începând cu șamponul.

Optează pentru un șampon hidratant

Dacă ai păr cu volum greu de stăpânit, ar fi util să folosești un șampon pentru hidratare. Ingredientele te ajută să reții umiditatea în păr și să combați astfel părul rebel. Nu uita de balsam și folosește un tratament de hidratare ori de câte ori ai ocazia. Alege un balsam adaptat, care conține ingrediente cum ar fi uleiul de avocado sau cel din germeni de grâu. În plus, o dată pe săptămână folosește un tratament intensiv de hidratare.

Renunţă la feon

Dacă ai părul ușor ondulat, „înainte să îți usuci părul cu un uscător, lasă părul să se usuce în mod natural 80-90%, apoi folosește un uscător. Uscătorul poate electriza și mai rău părul”, avertizează hairstylistul. Prea mult aer fierbinte concentrat direct asupra părului îl poate deshidrata. Și asta, mai ales în timpul lunilor reci, când aerul este mai puțin umed. De asemenea, un alt sfat al specialiștilor este sa utilizezi un uscător cu difuzor la viteza redusă.

Serul de păr, ajutor de nădejde

Poartă în geantă un produs pentru eventuale retușuri. „Dacă te prinde ploaia și părul devine rebel, serul de păr va fi cel mai bun prieten al tău. Chiar și părul prins îți poate da bătăi de cap! Dacă părul este prins într-o coadă de cal și începe să se electrizeze, îl poți domoli cu un fixativ cu fixare flexibilă.

Articole similare

S-a demonstrat că muzica rock face bine la sănătate

Știai că ritmurile de hard rock fac bine la inimă? 


Top citite
Captura Youtube

Azi e ziua lui Rick Savage! Basistul trupei Def Leppard a împlinit astăzi 63 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

Anna Indiana este prima cântăreață generată de...