Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Dinții galbeni îi pot face pe mulți să creadă că nu ai grijă de tine şi nu îți speli dinții, chiar dacă de fapt faci asta chiar de mai mult de două ori pe zi! Acest lucru este valabil mai ales pentru fumători, care au mai multe șanse de a avea dinți galbeni. Nefumătorii, de asemenea, pot avea și dinți galbeni, mai ales dacă consumă mult zahăr.
Foarte multe persoane apelează la stomatolog pentru a-și albi dinții, ori la plasturi sau la diferite tratamente chimice. În cazul în care nu sunt realizate așa cum trebuie, dinții pot deveni și mai sensibili și, în timp, pot fi chiar afectați de aceste tratamente. Iată un tratament extrem de simplu pe care îl poți încerca acasă și care dă rezultate încă de la prima folosire. Nu ai nevoie decât de două ingrediente: zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci într-un bol o lingură cu bicarbonat de sodiu și să torni puțină zeamă de lămâie, până se formează o pastă. Cu ajutorul unui șervețel, se aplică această pastă și se freacă ușor fiecare dinte în parte, evitând gingiile. Se lasă apoi să acționeze timp de două minute și se clătește gura cu apă călduță. Pentru ca dinții să nu devină sensibili, se folosește doar o singură dată pe săptămână.
Puține persoane știu, însă și usturoiul ajută la labirea dinților deoarece ajută la reducerea bacteriilor care se depun pe dinți. Consumă usturoi crud cât mai des și, din când în când, poți zdrobi un cățel de usturoi și să freci dinții cu acesta timp de 1 – 2 minute, evitând zona gingiilor. Vei observa că dinții vor fi mai curați imediat.
Toţi cei care au avut vreodată ghinionul de a îndura o durere de dinţi ştiu că nu este o durere simţită doar în zona gurii. O durere de dinţi se poate simţi aproape în fiecare parte a corpului vostru. În cele mai multe cazuri, doar un dentist poate vindeca sursa problemei dentare şi tocmai de aceea, ar trebui să ţineţi cont de această listă cu tratamente şi remedii împotriva durerii, dar numai până când puteţi vizita medicul dentist.
Lămâia: este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spălați-vă gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum va-ți trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi veți avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.
Apa cu sare: amestecaţi o lingură plină cu vârf, de sare, într-un pahar mic, cu apă caldă; clătiţi gura cu acest amestec, atât timp cât puteţi, apoi scuipaţi. Se repetă de câte ori este necesar.
Oţetul de mere: înmuiaţi un tampon de vată în oţet de mere şi aplicaţi-l în locul dureros. Puteţi încerca şi cu oţetul de uz casnic.
Rădăcina de ghimbir: luaţi o bucată proaspătă de ghimbir şi mestecaţi-l puţin.
Usturoiul: luaţi un căţel de usturoi şi ţineţi-l în partea interioară a obrazului. De asemenea, curățați un cățel de usturoi și presați-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural și eficace care acționează imediat. Dacă vă obişnuiți să măncați usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.
Frunzele de mentă: mestecaţi frunze proaspete de mentă. De asemenea, puteţi utiliza şi frunze uscate.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...