Cum poți îndepărta petele de cafea de pe hainele tale. Cele mai bune trucuri
Autor: Romina Baluta
Data publicării:
Stai pe canapea, bei o cafea binemeritată și, din greșeală, îți verși din greșeală o parte din ea pe haine. Sau poate că te plimbi undeva cu cafeaua la pachet și te lovești de cineva, ceea ce face ca cafeaua să se împrăștie pe bluza ta albă. Ce faci acum? Nu este nevoie să intri în panică, deoarece este foarte ușor să îndepărtezi petele de cafea de pe haine. Știm chiar ce să facem cu petele mai vechi. Continuă să citești pentru câteva sfaturi grozave!

Cu cât acționați mai repede, cu atât mai ușor este să îndepărtați pata.

Pasul 1: Pată proaspătă

Pata este încă proaspătă și umedă? Cel mai bun lucru pe care îl puteți încerca mai întâi este să clătiți pata sub apă rece. Deschideți robinetul și țineți articolul de îmbrăcăminte sub jetul de apă rece. Încearcă să nu o freci, deoarece astfel nu vei face decât să freci pata în fibrele țesăturii. Încercați să păstrați pata direct sub robinet, astfel încât cafeaua să nu se răspândească mai departe. După puțin timp, pata maro ar trebui să fie clătită. Pata dvs. este puțin mai puțin proaspătă sau nu a dispărut complet după ce ați încercat acest lucru? 

Pasul 2: Detergent lichid de rufe

Trecerea petei proaspete sub apă rece nu este suficientă pentru a o îndepărta? Atunci încercați să frecați ușor pata cu detergent lichid de rufe combinat cu apă rece. Nu aveți acasă detergent lichid de rufe? Atunci și un pic de detergent de vase va fi suficient. Lasă acest lucru să se înmoaie timp de aproximativ cinci minute, dar asigură-te că săpunul nu se usucă. Clătiți cu apă rece. Pata de cafea este deja un pic mai veche? Frecați detergentul lichid de rufe pe pată așa cum am descris mai sus, dar apoi înmuiați întregul articol de îmbrăcăminte într-o găleată cu apă. Scoateți-o la fiecare cinci minute pentru a freca cu grijă pata, astfel încât să se desprindă. Clătiți corect.

Pasul 3: Oțetul

Detergentul de rufe nu a făcut suficient pentru a îndepărta pata? Scoateți o sticlă de oțet alb. Amestecați o lingură mică de detergent de rufe cu puțin oțet alb până când ajunge la o consistență de pastă. Aplicați-o pe pată și frecați-o cu o periuță de dinți veche. Clătiți bine.

Pasul 4: Detergentul de pete

Toate acestea nu funcționează? Atunci ultimul lucru pe care trebuie să-l încercați este un agent de îndepărtare a petelor sub formă de gel. Frecați-l pe ambele părți ale petei, astfel încât să poată pătrunde corect în fibrele țesăturii. Lăsați-l să se absoarbă timp de cinci minute și apoi spălați-l în mod normal.

Pasul 5: Verificați

Cea mai importantă parte a îndepărtării petelor de cafea (sau a oricărui tip de pată) este să verificați cu atenție dacă pata a dispărut cu adevărat înainte de a pune articolul de îmbrăcăminte în uscător sau de a-l spăla la o temperatură ridicată. Țineți articolul de îmbrăcăminte la lumină pentru a verifica dacă pata a dispărut complet. Dacă acesta este cazul, puteți pune hainele la spălat, așa cum ați face-o în mod normal. Dacă pata nu a dispărut încă, ar trebui să repetați întregul proces, potrivit tips-and-tricks.co

Articole similare

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Iată o rețetă simplă pentru cozonac:

Musaca de post. Rețeta delicioasă

Musacaua de post este ideală în această perioadă. Iată cum se prepară...

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Captura Youtube

Preotul robot cu inteligență artificială „Părintele Justin” este excomunicat din biserică după doar o zi

Printul Harry

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate / Facebook

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Totul despre Met Gala 2024

Cu o strălucire excepțională și o eleganță ce eclipsează orice așteptare,...

pixel