Cum să nu mai pierzi timpul şi să fii mai productiv. Șapte pași simpli
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Timpul este cel mai de preţ lucru pe care îl avem. Totuşi, cei mai mulţi dintre noi nu îl gestionează bine. Pierderea timpului este unul dintre cei mai mari ucigaşi ai productivităţii, pentru că vă fură energia şi vă epuizează entuziasmul.

Cum să încetăm să mai pierdem timpul? Există diverse modalităţi de a nu mai pierde timpul la locul de muncă şi de a deveni mai productivi. Iată câteva dintre ele:

1. Creaţi un mediu de lucru care să favorizeze munca. Pentru a fi productiv, trebuie să ai un mediu propice muncii. Nu lucraţi acasă dacă nu vă simţiţi productiv. Asiguraţi-vă că vă aflaţi într-un loc în care vă puteţi concentra asupra muncii fără a fi distras de lucrurile din jur.

2. Evitaţi să lucraţi în locuri zgomotoase precum restaurante, cafenele etc. Dacă simţiţi că pierdeţi mult timp, încearcaţi să vă creaţi un program pentru a evita aceste situaţii. Programaţi-vă ora în agendă şi respsectaţi-o.

3.Nu mai pierdeţi timpul cu chestiuni neimportante. Dacă jobul dv. implică un nivel ridicat de responsabilitate sau dacă lucraţi pentru o companie mare, ştiţi cât de important este timpul. Cu toate acestea, cu siguranţă aţi întâlnit oameni care au o responsabilitate foarte mare şi încă nu îşi dau seama cât timp pierd. Aceşti oameni sunt ocupaţi cu lucruri neimportante şi pierd mult timp în fiecare zi.

4. Planifică-ţi ziua în avans. Planificarea programului de lucru în avans vă poate ajuta să evitaţi distragerea inutilă a atenţiei la locul de muncă. Organizaţi-vă programul de lucru în avans, luând notiţe despre întâlnirile dv., programaţi-vă apelurile de conferinţă în agendă. Acest lucru vă va ajuta să evitaţi întârzierea la întâlniri sau evenimente importante la locul de muncă. Planificarea zilei vă va ajuta să vă concentraţi pe chestiuni importante şi să evitaţi pierderea timpului.

5. Trebuie să aveţi o rutină de lucru! Probabil aţi auzit oameni spunând că sunt mai productivi atunci când au o rutină de lucru obişnuită. Este adevărat că dacă găseşti o rutină care funcţionează pentru tine şi te ajută să lucrezi eficient, vei fi mai productiv decât ai fost vreodată în viaţa ta. Vei fi mai concentrat şi nu va trebui să te gândeşti constant care este următorul lucru pe care trebuie să-l faci.

6. Opriţi notificările şi opriţi internetul. În zilele noastre, suntem conectaţi la internet 24/7 şi acesta este unul dintre motivele pentru care suntem atât de distraşi. Cu toate acestea, ar trebui să fiţi conştienţi de faptul că atunci când sunteţi online sau primiţi notificări de la site-uri de reţele sociale, nu sunteţi doar distraşi, ci şi pierdeţi timpul. Opriţi toate notificările, închideţi toate site-urile înainte de a începe munca şi deconectaţi-vă de la internet. Acest lucru vă va ajuta să fiţi mai concentraţi şi mai puţin distraşi la locul de muncă.

7. Faceţi o plimbare în pauza de prânz. Mulţi oameni simt că nu sunt productivi atunci când sunt la locul de muncă. Acest lucru se datorează faptului că nu au idee cum pot fi mai productivi. Unul dintre motive ar fi că lucrează ore lungi fără pauză. Trebuie să luaţi o pauză de la serviciu, să vă plimbaţi, să beţi o ceaşcă de cafea sau să mâncaţi ceva. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxaţi şi să fiţi mai concentraţi. Mersul pe jos creşte nivelul de oxigen din organism, ceea ce este esenţial pentru o muncă eficientă. De asemenea, vă ajută să vă curăţaţi mintea de toate gândurile care vă distrag atenţia de la muncă. Faceţi ceva productiv cu timpul Dvs. când nu lucraţi. Dacă aveţi timp liber, ar trebui să vă gândiţi mereu la ce puteţi face cu el. De exemplu: dacă aveţi o oră sau chiar mai puţin în program, puteţi citi o carte. Există multe lucruri pe care le puteţi face cu timpul liber, care vă pot ajuta să fiţi mai productivi la locul de muncă. Pe lângă sfaturile menţionate mai sus, amintiţi-vă că autodisciplina este cel mai important obicei, pe care trebuie să-l dezvoltaţi pentru a vă asigura că vă gestionaţi bine timpul.(www.actualno.com - 25 mai)/pmirela/vdraguta

Articole similare

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Pentru a avea o piele fină, sănătoasă și radiantă, este...

De ce să mănânci ceapă. Beneficii uriașe pentru sănătate

Ceapa este o legumă extrem de nutritivă și versatilă,...

Cum știi că suferi de despresie funcțională

Nu ești în apele tale și totuși poți merge la serviciu...

Ce să faci când ai un atac de panică

Iată câteva sfaturi de la specialiști!


Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok

Sursa foto: Freepik.com

Legumele care reduc inflamația din corp. Te pot proteja de mai multe boli, potrivit specialiștilor


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Lady Gaga, născută Stefani Joanne Angelina Germanotta pe...

pixel