Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Potrivit unui studiu realizat de Mind and Body Lab de la Universitatea Stanford sugerează că, convingerile noastre despre cât de mult facem exerciții fizice ar putea influența puternic sănătatea și pierderea în greutate. Se pare că, indiferent dacă convingerile noastre despre pierderea în greutate sunt corecte sau nu, simpla schimbare a modului în care vă gândiți la exercițiile fizice ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate cu mai mult succes.
Alia Crum, șefa laboratorului Mind & Body Lab de la Universitatea Stanford, și coautorul său au efectuat primele cercetări pe această temă studiind 84 de femei care se ocupă de camerele de hotel. Femeile au explicat că aveau impresia că efectuează zilnic puține sau chiar deloc exerciții fizice, deși munca lor constă în alergarea zilnică prin hotel pentru a-și îndeplini sarcinile din fiecare zi (ceea ce, desigur, contează ca activitate fizică).
După interviul inițial, cercetătorii au explicat la jumătate dintre femeile care se ocupă de camerele din hotel, datorită muncii lor, ele respectau deja sau depășeau recomandările de 30 de minute de exerciții fizice zilnice, iar după doar o lună, când cercetătorii au verificat din nou cu aceleași femei, acestea credeau acum că fac mai multe exerciții fizice ca niciodată. Mai mult, conform datelor cercetătorilor, toate femeile au continuat să piardă în greutate și grăsime corporală și chiar au dezvoltat o tensiune arterială mai mică, deși nu făceau de fapt mai multe exerciții fizice decât înainte.
Apoi, Crum a decis să efectueze un nou studiu cu un alt coautor și cu colega sa de știință Octavia Zahrt. Împreună cu informații din National Health Interview Survey și din National Health and Nutrition Examination Surveys, au cercetat 61.141 de participanți care au răspuns la întrebări despre faptul dacă simțeau că fac exerciții fizice mai mult sau mai puțin decât persoanele de vârsta lor. Mulți dintre participanți au purtat, de asemenea, accelerometre pentru a ajuta la urmărirea activității lor fizice zilnice. Crum și Zahrt au legat apoi eșantioanele lor de datele din National Death Index, iar rezultatele au fost șocante, potrivit yourtango.ro
Într-un interviu, Crum a declarat că "persoanele care credeau că sunt mai puțin active decât alte persoane de vârsta lor erau mai predispuse să moară, indiferent de starea de sănătate, de indicele de masă corporală și așa mai departe".
Practic, totul se întoarce la mentalitatea ta. Dacă te gândești negativ la sănătatea ta, este mai probabil să te lași pradă unor obiceiuri nesănătoase care, evident, îți pot afecta viața. Dar dacă alegi să gândești pozitiv și să crezi în tine, poți, de fapt, să slăbești și să duci o viață mai sănătoasă și mai fericită.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...
Încoronarea regelui Charles al...